Endseeker - Mount Carcass

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ DEATH METAL ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ

Οι Endseeker, death metal μπάντα από την Γερμανία μας δίνουν αυτές της μέρες τον τρίτο τους δίσκο, μέσω της Metal Blade Records, με τον τίτλο ‘’Mount Carcass’’. Στο εξώφυλλο του δίσκου, ο σωρός κάθε φορά ψηλώνει και με ένα ακόμη σώμα, ένα κρανίο, βάζοντας με σε δυσοίωνες σκέψεις για το μέλλον, αλλά και μου δίνει μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια για το τι θα ακολουθήσει. 

Στα μουσικά αυτό που ακολουθεί είναι μια death ραψωδία σε απλά καθάρια και ατόφια death metal κομμάτια. Οκτώ κομμάτια συν μια μικρή αλλά αρκετά ευδιάκριτη εκπληξούλα, με κάνουν στα τριάντα πέντε και κάτι λεπτά του ‘’Mount Carcass’’ να ακούσω death metal, να διασκεδάσω με death metal, να γουστάρω ατόφια deathίλα, να γεμίσω με death metal αντισώματα εναντίων όποιου θέλει να με καταβάλει εμένα και τον εσωτερικό μου κόσμο. Συν σε αυτά και να κερδίσω άφθονη ενέργεια, που μοιράζουν απλόχερα οι Endseeker σε κάθε νότα του ‘’Mount Carcass’’.  Έτσι τα κομμάτια  ‘’Unholy Rites’’, ‘’Merciless Tide’’,  ‘’Bloodline’’, ‘’Mount Carcass’’,  ‘’Count the Dead’’, ‘’Cult’’, ‘’Moribund’’, ‘’Frantic Redemption’’ περνάνε στα αυτιά μου σαν καθάριο νερό. Κάτι τα riffs που δένουν αριστοτεχνικά με τα μελωδικά solos και φέρνουν αρκετά σε death metal Σουηδικής σκηνής. Κυρίως σε Dismember και Entombed παλαιών χρόνων. Έχουμε δηλαδή μια Γερμανική death metal μηχανή με Σουηδικά γρανάζια. Κάτι το γεγονός ότι οι Endseeker με το ‘’Mount Carcass’’ δεν σε αφήνουν δευτερόλεπτο να ησυχάσεις. Σφυροκοπούν αυτιά και μελίγγια ασταμάτητα με κάθε χτύπημα των τυμπάνων και κάθε νότα του μπάσου βάζοντας με σε μια τρομερή εγρήγορση. Και να σκεφτείς ότι μέσω του ονόματος τους αναζητούν το τέλος. Μπορεί και την λύτρωση. Μπορεί το τέλος του κάθε κακού που μας καταδυναστεύει. Και έτσι ο σωρός συνεχίζει να ψηλώνει μέρα με την μέρα και με ένα ακόμα σώμα, αλλά μέχρι τότε παίρνουμε καθαρή death metal ζωή από το ‘’Mount Carcass’’ των Endseeker. 
Ααα και ξέχασα την εκπληξούλα. Φερμένο από το αριστούργημα του John Carpenter ‘’Escape From New York’’ αυτό το ομώνυμο μουσικό – ορχηστρικό όργιο, του ιδίου, έτσι όπως δίνεται από τους Γερμανούς, κλείνει αναπάντεχα όμορφα το ‘’Mount Carcass’’ και δείχνει το ποιοι είναι οι  Endseeker. 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.