Anneke van Giersbergen - The Darkest Skies Are The Brightest

ΓΛΥΚΟΛΑΛΙΕΣ ΣΕ POP/ROCK ΜΕΛΩΔΙΕΣ

Η γλυκολαλιά της ‘’μικρής Ολανδέζας’’ Anneke Van Giersbergen πέρα από τους The Gathering έχει ακουστεί σε διάφορα projects (Ayreon, Vuur, Gentle Storm κ.α.). Και η ίδια έχει συμμετάσχει σε μπάντες όπως οι Moonspell, Napalm Death και σε καλλιτέχνες όπως ο David Townsend, ενώ έχει κάνει περιοδείες με τον Arjen A. Lucassen, τον Danny Cavanagh. Τώρα θα μας απασχολήσει το προσωπικό της project και ο νέος της δίσκος με τον τίτλο “The Darkest Skies Are The Brightest”, το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Inside Out Music.

Με ένα art pop/rock εξώφυλλο, με την ίδια να ατενίζει με γλυκύτητα το τοπίο και με αισιοδοξία το μέλλον, μας δείχνει η Anneke το τι θα επακολουθήσει στα σαράντα πέντε περίπου λεπτά που διαρκεί το “The Darkest Skies Are The Brightest”. Δεν είναι The Gathering δεν είναι αυτό το prog metal των Vuur. Τι έχουμε εδώ? Έχουμε κομμάτια σαν από musical, σαν να τα λένε ηθοποιοί που πετούν στα ουράνια, έχουμε κομμάτια μες το συναίσθημα, έχουμε την τσαχπινιά και το μπρίο αλλά και την αισθαντική φωνή μια ταλαντούχας αλλά και δημιουργικής μουσικού, τραγουδίστριας με την ιδιαίτερη ολοδική της έκφρασης και ερμηνείας. Και κυριαρχεί πάνω σε όμορφες μελωδίες όπως το ‘’Agape’’ που βγάζει όλη την ουσία της λέξης αλλά και την αισιοδοξία του The Darkest Skies Are The Brightest που περιέχεται εδώ σαν στίχος. Εδώ έχει τα ακουστικά rockάδικα ‘’Huricane’’και ‘’My Promise’’, τα πιο ρυθμικά ‘’I Saw A Car’’, ‘’The Soul Knows’’, ‘’Lo And Behold’’, ‘’Survive’’, το γκρίζο ‘’The End’’, το φωτεινό ‘’Keep It Simple’’, και τα τρυφερά ‘’Losing You’’ και Love You Like I Love You. Όλα τα κομμάτια, όλα τα εσώψυχα και έξω της, έξω στο φως για να γίνουν φως.

Μεταλλάδες μου· ξίφη, σφυριά κράνη και ασπίδες αποθέσατε και ακούστε την αηδονολαλιά της Ολλανδής Θεάς Anneke Van Giersbergen και σε αυτόν τον δίσκο. Ότι και να κάνει αυτή η κοπελιά, είναι μαγικό, είναι σαν να φιλάει ένα βάτραχο και τον κάνει πρίγκιπα.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.