Mirror - The Day Bastard Leaders Die

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ

Θα ξεκινήσω με το συμπέρασμα: είναι πολύ ευχάριστο να γράφεις κριτικές για τέτοια άλμπουμ, μιας και η ποιότητα και το περιεχόμενο προκαλούν αποκλειστικά θετικές σκέψεις.

Το "The Day Bastard Leaders Die" είναι ο τρίτος δίσκος των Mirror, και θα κυκλοφορήσει από την Cruz Del Sur Music επίσημα στις 22/4/2022.

Η αρχική εντύπωση που μου άφησε η παραγωγή ήταν ενός δίσκου που θα μπορούσες να προσθέσεις τον ήχο του κοινού και να το κυκλοφορήσεις άνετα ως live ενός συγκροτήματος το οποίο έχει πολλά χρόνια εμπειρίας και μια πολύ ακριβή ηχητική εγκατάσταση.

Στο συγκεκριμένο είδος του old school metal, πολλές μπάντες καταφεύγουν στον εύκολο δρόμο της ηχητικής οικειότητας, ώστε να δημιουργήσουν μια σύνδεση με τον ακροατή. Οι Mirror, από την άλλη, καταφέρνουν με άνεση, χρησιμοποιώντας την παράδοση, να βγάζουν χαρακτήρα, σεβόμενοι τις επιρροές τους οι οποίες είναι περασμένες από το δικό τους φίλτρο.

Προσεγμένες και με μέτρο ενορχηστρώσεις, ενδιαφέροντα οργανικά σημεία, παθιασμένα φωνητικά, είναι στοιχεία που υπάρχουν σε αφθονία. Τα κομμάτια χαρακτηρίζονται από εναλλαγές στις ταχύτητες, ατμοσφαιρικά σημεία που σε απορροφούν από την πρώτη ακρόαση και ένα - κατά κάποιον τρόπο - επικό ύφος, ώστε να  σε συνεπάρουν σε ένα μεταλλικό ταξίδι στη δεκαετία του '80. Πολύ σωστή η επιλογή του “Infernal Deceiver”, ως πρώτο κομμάτι, μιας και μας βάζει στο κλίμα με τον καλύτερο τρόπο. Το “Savage Tales” μου θύμισε (σε κάποια σημεία) Rainbow, Mercyful Fate και παλιούς Savatage, χωρίς αυτό να είναι κάτι κακό - αντιθέτως, δείχνει το καλό γούστο της συνθετικής ομάδας.  Σε ένα δίσκο που όλα τα κομμάτια είναι πολύ δυνατά, μαζί με τα παραπάνω ξεχώρισα τα “Souls of Megiddo” και “Demon Candles”.

Ήταν η πρώτη μου επαφή με δουλειά του συγκροτήματος, και χωρίς υπερβολή μπορώ να πω πως τέτοιοι δίσκοι "γεννάνε" καινούργιους οπαδούς (εμένα πάντως με έπεισαν). Οπότε, φορέστε με περηφάνια το battle vest, και κρατήστε ψηλά τη γροθιά για τα 44 λεπτά που διαρκεί το άλμπουμ!

 

Γιάννης Μαργαρίτης

 

Copyright 2024. All Right Reserved.