Threshold - Dividing Lines

Η ΑΠΑΛΗ ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Το ‘’Dividing Lines’’ είναι απλά το δέκατο τέταρτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Threshold που διαδέχεται το καταπληκτικό, προ πενταετίας, ‘’Legends of the Shires’’. Κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

Κάθε δίσκος των Βρετανών progressive metallers, και με το PROG και το METAL έντονα τονισμένο, είναι κάτι που είναι στάνταρ πολύ καλό, πάντα με metalικές προδιαγραφές και πάντα με prog καινοτομίες και εκπλήξεις, αλλά και πάντα με τον αναγνωρίσιμο ήχο και ύφος των Threshold. Ο Karl Groom, η ήρεμη φαινομενικά και ατίθαση δημιουργικά, καρδιά των Threshold δίνουν αυτήν την καλλιτεχνική εγγύηση. Μαζί του, σχεδόν από την αρχή, η ήρεμη δύναμη της Threshold δημιουργίας, ο Richard West στα πλήκτρα, να βάζει ολοφώτεινες μελωδίες. Η ψυχή της παρέας και υπέροχος τυμπανιστής Johanne James. Ο για πολλά χρόνια μπασίστας Steve Anderson. Και ο τραγουδιστής του Psychedelicatessen (1994) ο οποίος επέστρεψε στο προηγούμενο ‘’Legends of the Shires’’ (2017) Glynn Morgan. Μία κίνηση που αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων σοφή. Το ‘’Dividing Lines’’ μας υπόσχεται μια ακρόαση, άκρως απολαυστική, με όλα αυτά τα στοιχεία που μας έχουν καλομάθει και προαναφέρθηκαν. Και από το εναρκτήριο ‘’Haunted’’, το ‘’Hall of Echoes’’, το δυνατό ‘’Let It Burn’’, το υπέροχα σκοτεινό με μια τρομακτική ατμόσφαιρα ‘’Silenced’’ και τα εξαιρετικά ‘’The Domino Effect’’ και ‘’Complex’’ πληρώνουν και με το παραπάνω τις υποσχέσεις του, κάνοντας το πρώτο μισό του δίσκου άκρως απολαυστικό.

Και η συνέχεια πάντως κρύβει εκπλήξεις, χωρίς ιδιαίτερες εκρήξεις. Με κομμάτια σαν τα ‘’King of Nothing’’, ‘’Lost Along the Way’’ και ‘’Run’’ να παίζουν μικρότερο αλλά εξίσου όμορφο ρόλο και το ενδεκάλεπτο prog όργιο ‘’Defence Condition’’ να κλείνει τον δίσκο δείχνοντας εμφατικά πως μια progressive metal μπάντα μπορεί να κάνει ευτυχισμένους πρώτα τους ίδιους τους παίκτες αλλά έτι πιο ευτυχισμένους τους οπαδούς της μουσικής τους.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.