Pretty Maids - Undress Your Madness

Pretty Maids - "Serpentine" (Official Music Video)

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ IV: PRETTY’S MAIDS MADNESS EDITION

Κοντεύουν έξι μήνες. Από την κυκλοφορία του ‘’Undress Your Madness’’ των Pretty Maids. Αν μετράω καλά του δέκατου έκτου δίσκου των Δανών, που ταπεινά με heavy ψυχή και metalική καρδιά μας δίνουν πάντα ωραίους δίσκους. Αργήσαμε κάπως, αν και το ανακαλύψαμε άμεσα, να ασχοληθούμε. Δεν πειράζει, το ελπίζω δηλαδή, καθώς τα έχουμε ξανά κάνει αυτά. Άρα κάλιο αργά παρά αργότερα. Το ‘’Undress Your Madness’’ κυκλοφορεί, εδώ και κάμποσο καιρό, σε cd τρεις εκδόσεις βυνυλίου και ψηφιακά, από την Frontiers Records.

Κλασικό Pretty Maids εξώφυλλο, λίγο κλειστοφοβικό, φιλοτεχνημένο από τον Kai Brockschmidt. Ηλεκτρονικό ‘’Intro’’ και ‘’Serpentine’’. Ευκολομνημόνευτη μελωδία, μέσα στα πλαίσια του μελωδικού heavy metal των Δανών. Ευστόχως έγινε και ένα πανέμορφο official clip. Το Riot meets Dokken, meets Judas Priest feeling υπάρχει εδώ, αλλά με σαφή Pretty Maids ταυτότητα.  Μέσα στα στάνταρς ηγετικά στοιχεία των Pretty Maids, είναι σαφώς ο τραγουδιστής Ronnie Atkins. Περνώντας από τα δύσκολα της υγείας ως νικητής, εδώ πια είναι τα εύκολα. Αυτά που έχει κατακτήσει χρόνια. Και εδώ τα απολαμβάνουμε όλοι μαζί. Για το μελωδικό και heavy ταυτόχρονα αναζητήστε και τον Ken Hammer, κιθαρίστα και τον καινούριο πληκτρά Chris Laney που δίνουν αυτά τα ιδανικά συστατικά στην μουσική και τον ήχο τους. Ακούστε τα ‘’Firesoul fly’’, ‘’Undress Your Madness’’, το πιο αργό και συναισθηματικό ‘’Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)’’. Όλα βγάζουν μια ήδη γνωστή στα αυτιά μας ευτυχία, αλλά μην λησμονούμε την λέξη και την έννοια ευτυχία. Και ειδικά όταν προέρχεται από αγαπημένη μουσική από αγαπημένη και πάντα τίμια μπάντα. Ρυθμό και όγκο στον ήχο δίνουν ο τυμπανιστής Allan Sørensen που έπαιξε μόνο εδώ και έφυγε και εδώ και τέσσερις δίσκους μπασίστας René Shades. Τα ‘’Runaway World’’, που τιμά τον τίτλο του, το πιο heavy και άγριο για τα στάνταρς τους ‘’If You Want Peace (Prepare for War)’’ και το δυναμικό ‘’Slavedriver’’ πιστοποιούν τα λόγια μου. Η μελωδία παίρνει πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ‘’Shadowlands’’. Το ‘’Black Thunder’’ μαζί με τα πρώτα κομμάτια του δίσκου θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα radio friendly και να το αξίζουν πολύ περισσότερο από αυτά που είναι. Το ‘’Strength of a Rose’’ τιμά και αυτό τον τίτλο του, βάζοντας συναίσθημα και metalική ευαισθησία, κλείνοντας πανέμορφα το ‘’Undress Your Madness’’.

Ωραίας δίσκος, που μπορεί να μην είναι “Red, Hot and Heavy” ή “Future World” αλλά σηματοδοτεί την παρουσία των Pretty Maids τόσα πολλά χρόνια με μόνο καλούς και αγαπημένους δίσκους.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.