Century - The Conquest of Time

ΚΛΑΣΙΚΟ HEAVY METAL ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

Οι Century είναι ένα σχήμα από την Σουηδία, από την Στοκχόλμη και παίζουν traditional heavy metal. Το ‘’The Conquest of Time’’ είναι ο πρώτος τους ολοκληρωμένος δίσκος μετά από ένα demo και δυο singles και θα κυκλοφορείσει από την δικιά μας No Remorse Records σεcd, από την Electric Assault Records σε βυνύλιο και ψηφιακά αλλά και από την Headsplit Records σε κασσέτα.

Εδώ ακούγοντας την έκδοση της No Remorse Records του ντεμπούτου άλμπουμ των Century αμέσως απολαμβάνουμε τις κλασικές αρετές του καθάριου heavy metal. Όμως το κλασικό αυτό heavy metal μοιάζει με φάρμακο που έχει συνηθίσει ο οργανισμός και δεν το πιάνει. Ακόμα πια και στις γερές δόσεις που μας το χορηγούν οι Century. Με τις κιθάρες να κεντάνε riffs ξανά φορεμένα αλλά πάντα ευπρόσδεκτα, την φωνή να τα λέι όμορφα χωρίς τρελές υπερβολές και τύμπανα και μπάσο να στέκουν στιβαρά πίσω τους. Και όντως, από τα πρώτα δευτερόλεπτα του εναρκτήριου ‘’The Fighting Eagle’’, αλλά και των ‘’Black Revenant’’ και ‘’Sinister Star’’ οι overdose heavy heavy metal περνάει το σώμα μου κάνοντας το να δονείται. Δύσκολα πια ξαφνιάζει ή εντυπωσιάζει αυτός ο ήχος, αλλά πάντα οι δονήσεις στα σώματα των metalheads πέρα από απλά ευεργετικές, δίνουν πάντα αυτήν την ευχαρίστηση που έδιναν μπάντες σαν τους Heavy Load, οι Running Wild, αλλά ακόμα και αυτοί οι Manilla Road. Ακούστε τα ‘’Victim In Chains’’ και ‘’The Conquest Of Time’’ για το ακριβές των γραφόμενων μου. Γιατί μετά έρχεται το ‘’Master Of Hell’’ με το ισοπεδωτικό riff και τα καθαρίζει όλα. Έτσι πάνε και τα ‘’Distant Mirror’’ και ‘’Breakthrough’’, συνεχίζουν ακριβώς πάνω σε αυτά τα χνάρια και το τερματικό ‘’Servants of The Iron Mask’’ κλείνει με ένα πιο εντυπωσιακό τρόπο το ‘’The Conquest of Time’’.

Δεν θα αλλάξει ζωές, δεν θα ιάνει πληγές και αρρώστιες, αλλά το ‘’The Conquest of Time’’ θα δώσει πολλά ευχάριστα σαραντάλεπτα παρά κάτι, σε όσους το ακούσουν για μία ή και πολλές περισσότερες φορές.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.