Amaranthe - Manifest

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΎ MODERN METAL

Οι Amaranthe μεγάλωσαν. Το δείχνει αυτό η μεταγραφή τους στην Nuclear Blast η οποία δεν αστειεύεται και προτιμά στο ρόστερ της σχήματα που είναι ή στοχεύουν ψηλά. Με το ‘’Manifest’’ έκτο δίσκο τους οι Amaranthe φιλοδοξούν να κάνουν αυτό το βήμα. Έτσι η μπάντα από την Σουηδία θέλει να μας δείξει τι αξίζει και έβαλε μάλλον τα δυνατά της για αυτό.

Και σαν art work – εξώφυλλο δείχνει να έχει ανέβει επίπεδο. Το βασικό βήμα όμως έρχεται από τα δώδεκα κομμάτια του ‘’Manifest’’. Κομμάτια γεμάτα μοντέρνες μουσικές ιδέες, γεμάτα ενέργεια, σύγχρονη – μοντέρνα ενορχήστρωση, με σκοπό να ακουστούν, να αρέσουν και να μείνουν στο μυαλό των ακροατών τους, ή καλύτερα να εκφραστώ των οπαδών τους. Στο ‘’Strong’’ έχουμε φιλοξενούμενη την φωνή της Noora Louhimo, στο ‘’Boom’’ την αντίστοιχη της Heidi Shepherd. Καλές στιγμές το mid tempo ‘’Crystaline’’ και το τερματικό ‘’Do Or Die’’. Εξαιρετικό ενδιαφέρον και σαν κίνηση αλλά και σαν σημείο των καιρών είναι ότι στην digibook edition υπάρχει το ‘’Do Or Die’’ σε διαφορετική εκδοχή ως bonus track και εδώ συμμετέχουν η Angela Cossow που σαν να επιστρέφει και ο Jeff Loomis. Τα άλλα τρία bonus track είναι τα ‘’Adrenaline’’ και ‘’Crystaline’’ σε διαφορετικές βερσιόν από αυτές του κανονικού άλμπουμ και το Sabbaton cover στο ‘’82nd All The Way’’.

Είμαι σίγουρος ότι όσοι γουστάρετε τον ήχο και τους Amaranthe, ήδη έχετε ήδη κανονίσει το ‘’Manifest’’ να είναι ή να βρεθεί σύντομα στην αγκαλιά σας. Οι υπόλοιποι τσεκάρετε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.