The Flower Kings - Waiting For Miracles

THE FLOWER KINGS - Miracles for America (Album Track)

ΜΙΚΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ

Οι The Flower Kinks έφτασαν αισίως, αν μετράω καλά, τον μαγικό αριθμό των δεκατριών ολοκληρωμένων δίσκων. Με το ‘’Waiting For Miracles’’. Τόσα χρόνια και ακόμα περιμένουν το θαύμα, όταν έχουν δώσει δεκατρία μικρά θαυματάκια μέσα από την διαδικασία δημιουργίας των υπέροχων δίσκων τους. Το ‘’Waiting For Miracles’’ κυκλοφορεί από την Inside Out. Και είναι κατά βάσιν ένα διπλό cd. Το πρώτο σαν να λαμβάνει την μερίδα του λέοντος, με δέκα κομμάτια, μικρής και μεγαλύτερης διάρκειας. Το δεύτερο cd περιλαμβάνει άλλα πέντε κομμάτια, ίδια πάνω κάτω τεχνοτροπίας.

Ο Roine Stolt στην κιθάρα, ο Stalwarts Jonas Reingold στο μπάσο και ο Hasse Fröberg στην φωνή είναι εκεί από πάντα. Νέοι οι Zach Kamins (An Endless Sporadic) στα πλήκτρα και ο τυμπανιστής Mirkko DeMaio (Vivaldi Metal Project). Ωραία μας τα λένε ακόμα και από το εξώφυλλο που βγάζει μηνύματα – νοήματα για τον καθένα που θα το δει  με την δική του ματιά. Θα ακούσει φυσικά και με την δική του αυτιά, αυτά τα δέκα πέντε prog κομμάτια. Μελωδίες και συνθέσεις που βγάζουν σε μια ήρεμη θάλασσα, που κάπου βγάζει αέρα φρέσκο από τα πλήκτρα κυρίως και λιγότερο από τις κιθάρες και κάνει μικρά κυμματάκια. Λόγια, βαλμένα κάπως πιο αραιά  μέσα στις νότες. Φουρτουνιασμένο ‘’Black Fag’’,  ‘’Miracles For America’’ με The Doors τεχνοτροπία, στην εισαγωγή, στην ανάπτυξη, του ακόμα και στο θέμα του. Αν και το solo ξεφεύγει. Και φυσικά οι The Flower Kinks ξεφεύγουν με το προοδευτικό rock τους καθώς κυλούν σαν καθάριο νεράκι κομμάτια σαν τα ‘’Vertigo’’ με την jazz φάση μέσα σε 70ς rock,  τα μες την μαγευτική ηρεμία ‘’The Bridge’’, ‘’Ascending To The Stars’’, την εύθυμη rockιά  ‘’Wicked Old Symphony’’, τους περίεργους ήχους συν την μελωδία του ‘’The Rebel Circus’’, όπως και τα prog διαμάντια ‘’Sleep With The Enemy’’ και ‘’The Crowning Of Greed ‘’. Στο δεύτερο cd τα ‘’Spirals’’ με το επιβλητικό άη λαβ γιου και τα γέλια στο έμπα του, ‘’Steampunk’’ και ‘’We Were Always Here’’ κρύβονται για να τα ανακαλύψεις μέσα σε όμορφα intro και outro.

Ακούστε και ξανά ακούστε το ‘’Waiting For Miracles’’, των The Flower Kings, καθώς κάθε φορά ένα μικρό θαύμα θα σας (μας) βρίσκει,  μέρες που έρχονται, αν τα μετράμε πολύ αυτά.

Copyright 2024. All Right Reserved.