Orra - Glimmer of Hope

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

Οι Orra έχουν ήδη μια πενταετία στον χώρο με το ‘’Unbounded’’ να είναι η πρώτη τους κυκλοφορία το 2022. Τώρα επανέρχονται με το ‘’Glimmer Of Hope’’ και το κυκλοφορούν μέσω της Sleaszy Rider Records.

Ο Peter V. Pierrakeas κιθαρίστας και ιδρυτής των Orra έχει τώρα μαζί του τον Panos Kapogiannis στο μπάσο και τον Louis Hatzimichalis στην φωνή. Τον Louis Hatzimichalis των ιστορικών Fatal Morgana, των Equal Vector και πολλών άλλων σχημάτων. Στα τύμπανα παίζουν κυρίως ο Emidio Alex Ramos αλλά και σε ένα κομμάτι ο Naman Sachdev.

Ένα μίνιμαλ αλλά και περιεκτικό εξώφυλλο μας καλωσορίζει στον κόσμο της ελπίδας, έστω και της μιας της ακτίνας όπως μας λέει ο τίτλος του δίσκου. Η μουσική των Orra δείχνει απλή, αλλά ακούγεται μαγική. Μέσα από τις μελωδίες, μέσα από κιθαριστικές ήρεμες εξάρσεις του Peter V. Pierrakeas, μέσα από τις ερμηνείες αλλά και τις φωνητικές μελωδίες του Louis Hatzimichalis, η μουσική, οι μελωδίες, τα κομμάτια των Orra γεμίζουν όμορφα τον χώρο. Οι συνθέσεις παίζουν σε σπουδαίο επίπεδο μεγάλων progressive σχημάτων. Κομμάτια σαν τα ‘’All the Roads’’, ‘’Brace the Fall’’, που ανοίγουν τον δίσκο, σε βάζουν άμεσα στην εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα φτασμένη και απόλυτα βέβαιη στο τι και πως θέλει να το κάνει και πως να μπει στον κόσμο των απανταχού progsters, metalheads αλλά και στον κόσμο των απλά και απέριττα μουσικόφυλων. Ακούστε τα ‘’In Light's Shadow’’ και ‘’In Pulse (The Long Errand)’’, το ορχηστρικό ‘’Infinity οο’’ που θα μπορούσε να παίζει και σε ονειρικό θέατρο, το ‘’At the Edge of the World’’ και το ‘’Seclusion (In These Walls)’’.

Ειδικά στην διασκευή στους Judas Priest και στο ‘’Here Come The Tears’’ ο Λούης δεν μπαίνει απλά σε Rob Halford κατάσταση, αλλά μαζί με τους υπόλοιπους δίνει στο κομμάτι μια πιο 70s ψυχεδελική ροκ φάση, κρατώντας μια ‘’βαθύ μωβ’’ αίσθηση, κάτι που ίσχυε μέχρι ενός σημείου και στην πρωτότυπη εκτέλεση που υπήρχε και στόλιζε το ‘’Sin After Sin’’. Τώρα στολίζει με αυτήν την Orra εκτέλεση το ‘’Glimmer Of Hope’’ και την ηχητική ατμοσφαίρα γύρω μου. Κάτι που κάνει θαυμάσια ολάκερο το ‘’Glimmer Of Hope’’ των Αθηναίων Orra!!!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.