Carcass - Torn Arteries

ΟΙ CARCASS ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Απλά ο 7ος δίσκος, ολοκληρωμένος, για τους κυρίους κυρίους Bill Steer και Jeff Walker. Δηλαδή τους Carcass. Τόσα χρόνια μας έμαθαν το grind death, μας πήγαν στο melodic death, κρατώντας τις grind αρχές τους. Και από τον προηγούμενο τους ‘’Surgical Steel’’ του 2013 μας έδειξαν πως όλα τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να συνυπάρξουν με το heavy metal αρμονικά και όμορφα. Μας είχε προϊδεάσει και το περσινό ‘’Despicable’’ ep. Ο τωρινός τους δίσκος έχει τον τίτλο ‘’Tom Arteries’’, καθώς δεν αφήνουν πίσω και τις ιατρικές τους ανησυχίες και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast σε διάφορες εκδόσεις cd, 12’’ vynil, cassette και digital.

To ‘’Tom Arteries’’ συνεχίζει την ιστορία του ‘’Surgical Steel’’ αλλά και τον εδώ και είκοσι πέντε χρόνια μύθο του ‘’Swansong’’. Έχουν και στα τύμπανα, στο εδώ και μια δεκαετία re union, τον Daniel Wilding στην θέση που είχε τότε ο θρυλικός τους τυμπανιστής Ken Owen. Μεγάλο ντόρο έκανε και το διαφορετικό εξώφυλλο, που για κάθε ‘’εσωτερικό ανθρώπινο κόσμο’’ και κάθε νυστέρι εδώ έχουμε μια καρδιά ολοζώντανη που περιβάλλεται από...φρέσκα λαχανικά. Για κάθε καταιγιστικό ‘’Tom Arteries’’ το αίμα, άκου solo, τρέχει ζεστό στις αρτηρίες για να βρει το ‘’Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1 In B) ADM’’ και το ‘’Eleanor Rigor Mortis’’. Το μελωδικό death metal δένει αρμονικά με rock καταστάσεις και η διασκέδαση δένει τρελά με το κοπάνημα και τις ακανόνιστες συσπάσεις που προκαλούν τα κομμάτια εδώ, όπως τα ‘’Under the Scalpel Blade’’, ακόμα και στα σημεία που γίνεται πιο αργό, ‘’The Devil Rides Out’’ με την πιο death ‘n’ roll μορφή. Το ‘’Flesh Ripping Sonic Torment Limited’’ με την κιθάρα να ζωγραφίζει και ‘’Kelly's Meat Emporium’’ με τα τύμπανα να οδηγούν, βάζουν και σαν μορφή και με τους τίτλους τους, τα παλιά τους στο νου. Το μελωδικό ‘’In God We Trust’’ οδηγεί στο ‘’Wake Up And Smell The Carcass/Caveat Emptor’’ που κλείνει πονηρά το μάτι στο παρελθόν τους και το ‘’The Scythe's Remorseless Swing’’ κλείνει μελωδικά και με death ‘n’ roll πονηρά το ‘’Tom Arteries’’.

Οι Carcass, δεκαετίες τώρα, έχουν φτιάξει, ζουν και δημιουργούν, μέσα σε ένα ολοδικό τους κόσμο και το ‘’Tom Arteries’’ είναι ένα ακόμα κομμάτι τους μέσα από εκεί. Κάθε δίσκος τους είναι ένα παράθυρο, κάθε τραγούδι είναι μια χαραμάδα, για να δούμε και να νιώσουμε αυτόν τον ξεχωριστό τους κόσμο.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.