Praying Mantis - Defiance

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ MELODIC HARD ROCKERS

Όταν μιλάμε για τους Λονδρέζους Praying Mantis, έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα με πάνω από πενήντα χρόνια ζωής και με δεκατρία πια στούντιο άλμπουμς, με το πρώτο να κυκλοφορεί το 1981, ‘’Time Tells No Lies’’ και το τελευταίο να κυκλοφορεί αυτές τις μέρες μέσω της Frontiers Music και να τιτλοφορείται ‘’Defiance’’.

Οι δύο Troy, αδέλφια γαρ, Tino στις κιθάρες και εννοείτε στα πλήκτρα και ο Chris στο μπάσο είναι εκεί αυτόν τον μισό αιώνα και ηγούνται και εδώ της προσπάθειας και της δημιουργίας του ‘’Defiance’’. Μαζί τους στην lead guitar Andy Burgess και στα τύμπανα ο Hans in't Zandt. Στην φωνή εδώ και μια δεκαετία ο John Jaycee Cuijpers. Την παραγωγή την αναλαμβάνουν οι Tino Troy και Andy Burgess.

Και από την αρχή ‘’From The Start’’ με μελωδικό hard rock των Λονδρέζων απλώνεται αρμονικά στον χώρο. Μιλάμε για μια όμορφη αρμονία hard rock συνθέσεων με τα heavy περάσματα κυρίως στις κιθάρες να τις διανθίζουν και εμπλουτίζουν σε σημείο να μπορούν να γίνουν εθιστικές για τον κάθε ακροατή. Και τα ρεφρέν εκεί ακριβώς αποσκοπούν και δείχνουν να πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Και εκεί που ακούς χαρούμενος και ανυποψίαστος το ‘’Defiance’’, και αυτό το ανεβαστικό ‘’Feeling Lucky’’ σου έρχεται ξαφνικά ένας πασίγνωστος σκοπός από το παρελθόν και να σου το ‘’Surrender’’ σε μια πολύ καλή διασκευή στους Θεούς Rainbow. Αλλά είναι και κομμάτια σαν το ‘’One Heart’’ με ένα υπέροχο solo να το διαπερνά, το μπαλαντοειδές χωρίς λόγια ‘’Nightswim’’ και οι hardrockιές "Standing Tall" και ‘’Lets See’’ που φτιάχνουν hard ‘n’ heavy καταστάσεις και ανεβάζουν κατακόρυφα την διάθεση.

Το ‘’Defiance’’ είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ και έρχεται σαν μια φυσική συνέχεια του αρκετά καλού προκατόχου του ‘’Katharsis’’. Το ακούμε δυνατά με μια παγωμένη φραπεδιά ή μια ακόμη πιο παγωμένη μπυρίτσα και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.