Blind Guardian - Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands

BLIND GUARDIAN TWILIGHT ORCHESTRA - Point Of No Return (OFFICIAL LYRIC VIDEO)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΟΝΟΙ METAL ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ

Είναι ή δεν είναι το τιτλοφορούμενο ‘’Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands’’ το ενδέκατο full length των Blind Guardian. Να το ερώτημα. Ειδικά όταν το μοναδικό μέλος τους που συμμετέχει στην παρουσίαση του, είναι μόνο ο front man Hansi Kürsch. Ενδεχομένως στην δημιουργία του να συμμετείχαν όλα τα μέλη. Και μαζί του η The City of Prague Philharmonic Orchestra. Αλλά και η χορωδία Vox Futura Choir Boston η οποία είχε συμμετάσχει και στο ‘’Beyond Mirror Black’’. Κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις, με bonus τα κομμάτια σε ορχηστρική μορφή, μέσω της Nuclear Blast.

Είκοσι τέσσερα κομμάτια που πολλά από αυτά είναι ορχηστρικά intros και άλλα αλλά και απαγγελίες ή αφηγήσεις της ιστορίας. Τα ορχηστρικά μέρη από την ορχήστρα της Πράγας. Τα ορχηστρικά μέρη που συνέθεσε ο Hansi Kürsch, μαζί με τους υπόλοιπους, πάνω από είκοσι χρόνια, που ακούγεται αυτή η ιδέα για μια τέτοια δημιουργία – κυκλοφορία από τους Γερμανούς.  Που με φωνητικά απλά, αλλά με χρώμα κλασικής παιδείας του Hansi Kürsch και χορωδιακά μέρη από την Vox Futura Choir Boston. Και έτσι μας διηγούνται την ιστορία. Και ως storytellers πρέπει να θεωρούμε τους Blind Guardian και τον Hansi Kürsch και στα προηγούμενα επιτεύγματα τους, αλλά και εδώ στο ‘’Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands’’. Έτσι θα μπορούσε κανείς να πει ότι φλερτάρουν εδώ, με τα αντίστοιχα καμώματα των Lingua Mortis ή με τα cimematic  των Rhapsody, αλλά αυτό, αν και δεν θα ήταν αισχρό ψέμα, θα ήταν απλά shortcut of thinking. Ή θα μπορούσαμε, χωρίς να είναι ούτε αυτό μεγάλο ψέμα, να πούμε ότι φιλοδοξούν να είναι σαν μεγάλους κλασικούς συνθέτες, που υμνούσαν μεγάλους ηρωικούς και ηρωισμούς αλλά και μέγιστους ερωτικούς, με τις συνθέσεις τους, αλλά εδώ θα ήμασταν κάπως υπερβολικοί. Μελωδίες, σαν τα ‘’War Feeds War’’, ‘’Dark Cloud's Rising’’, ‘’In the Underworld’’, ‘’The Great Ordeal’’, ‘’In the Red Dwarf's Tower’’, ‘’Treason’’,  ‘’Point of No Return’’, ‘’Nephilim’’, ‘’Harvester of Souls’’, ‘’This Storm’’, ‘’Beyond the Wall’’,   που από σκοτεινή αφετηρία βάζουν έντονο φως, δείχνουν ανάταση ψυχής, χαρά, άλλες θλίψη, αγωνία για το αύριο αλλά και προσμονή για το καλύτερο και θέληση για μάχη για αυτό.

Αν είστε του ανόθευτου παραδοσιακού μέτσαλ και ως τέτοιοι και ως τέτοιους και μόνο αγαπάτε τους Blind Guardian, και μόνο για metalοκλασικές τους φάσεις,  περιμένετέ την κατάλληλη ώρα, βγείτε από αριστερά , εκμεταλλευτείτε όλη την επιτάχυνση που μπορεί να έχετε και προσπεράστε άφοβα. Όμως μετά σκεφτείτε. Τους Blind Guardian  τους αγαπήσατε - με και για τα κέλτικα τους, "The Bard's Song - In The Forest",  "Past And Future Secret’’. Για το ότι μας είπαν με τον δικό τους τρόπο την ιστορία στο ‘’Nightfall In The Midle Earth. Και όχι μόνο όταν επαναλαμβάνουν την πατροπαράδοτη power metal μανιέρα, που σίγουρα θα επανέλθουν σε αυτή. Και τσεκάρετε  το εξαιρετικό ‘’Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands’’. Μόνο να κερδίσετε, μουσικά και ψυχικά, έχετε. Ακόμα και για την γερή δόση ατσαλένιου metal που θα λάβετε, από εκεί που δεν το φανταζόσασταν.  

 

Copyright 2024. All Right Reserved.