Katatonia - Sky Void of Stars

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΑΣΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ

Katatonia. Μια αγαπημένη ιστορία της Στοκχόλμης. Μια αγαπημένη μπάντα για εδώ, εμάς τους Έλληνες. Μετά το προς τριετίας καλό, για πολλούς, μέτριο για πολλούς άλλους, ‘’City Burials’’ κυκλοφορούν το ‘’Sky Void Of Stars’’. Δωδέκατο στην ουσία, άλμπουμ των Σουηδών το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Napalm Records. Πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος των Katatonia έξω από τα προστατευτικά και σκοτεινά φτερά της μέχρις πρότινος εταιρίας τους Peaceville.

Δέκα καινούρια κομμάτια και ένα ακόμα στις lmt edisions. Ένδεκα συνολικά σκοτεινές διαδρομές που συνεχίζουν την ‘’City Burials’’ φιλοσοφία, με τονοτικές ‘’Tonight's Decision’’ ενέσεις. Σε μια ελαφρώς πιο up tempo μουσική, αλλά πάντα μέσα στο εναλλακτικό rock που έχει διαδεχθεί, αλλά πάντα σέβεται το metalικό doom παρελθόν και του επιτρέπει να υπάρχει και να αναπνέει μέσα στα κομμάτια του ‘’Sky Void Of Stars’’. Μελαγχολία, ζωντάνια και alternative metal/rock βαδίζουν στον ίδιο Katatonia δρόμο. Από το ‘’Austerity’’ που ανοίγει αυτόν τον φαινομενικά δύσκολο δρόμο, στο ‘’Colossal Shade’’ και στο υπέροχο ‘’Opaline’’ και το δυναμικό και heavy ‘’Birds’’. Όλα δείχνουν σωστά κατατονικά και προ πάντων κυλούν όμορφα και ωραία. Ο Jonas Renkse ζωγραφίζει τα λόγια τα δικά του με την φωνή του. Ο Anders Nyström ζωγραφίζει τις μελωδίες με την κιθάρα, με τον έτερο κιθαρίστα Roger Öjersson να δίνει τα δικά του φώτα. Ο Niklas Sandin στο μπάσο και ο Daniel Moilanen στα τύμπανα βάζουν την έκταση και την ένταση. Πετούν ψηλά με τις νότες, ‘’Drab Moon’’, υμνούν τις λέξεις που ξεπηδούν από τα άγρια σοκάκια της ψυχής, ‘’Author’’, συμπράττουν με τον Joel Ekelöf από τους Soen στο εκπληκτικό ‘’Impermanence’’, βάζουν μπροστά τις μελωδίες των ‘’Sclera’’ και ‘’Atrium’’ και κλείνουν μυσταγωγικά το ‘’Sky Void Of Stars’’ με το ‘’No Beacon to Illuminate Our Fall’’.

Ένα σαρανταπεντάλεπτο έχει περάσει, αλλά έχει σκοτεινιάσει για τα καλά. Μας φυλάνε και την έκπληξη του ‘’Absconder’’.

‘Ολα καλά πήγαν σε αυτό. Σε αυτόν τον δίσκο ‘’Sky Void Of Stars’’ και στους Katatonia. Και θα γουστάρουν και όλοι αυτοί που μπήκαν τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια και οι των πρώτων χρόνων.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.