Winter Eternal - Land of Darkness

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ, ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ

Αυτές μέρες από την Hells Headbangers Records θα κυκλοφορήσει σε cd καθώς και ψηφιακά το τρίτο άλμπουμ τον Αθηναίων black metallers Winter Eternal ‘’Land Of Darkness’’ Οι Winter Eternal εδώ και μια δεκαετία μας έχουν δώσει το ομώνυμο άλμπουμ ‘’Winter Eternal’’ του 2013 και το ‘’Realm of the Bleeding Shadows’’ του 2019. Είχε προηγηθεί το split ‘’Sadness of the Winter Moon’’ με τους επίσης Αθηναίους black metallers Sad και ένα demo που είχαν κυκλοφορήσει στα early years με τον τίτλο ‘’Darkness Guides Me’’.

Το ‘’Land Of Darkness’’ είναι ένας ακόμα κρίκος, γερός, ατσαλένιος κρίκος, στην αλυσίδα δυνατών και εμπνευσμένων δημιουργιών της ακραίας metal σκηνής της χώρας μας, που πια είναι ένα κλασικό στανταράκι, για ολάκερον τον κόσμο, για πάρα πολύ καλές δημιουργίες – κυκλοφορίες. Το παγωμένο εξώφυλλο με την μαύρη φιγούρα μέσα σε τοπίο παγετώνων με βάζει στο ανάλογης θερμοκρασίας κλίμα, αλλά η μουσική στα σαράντα σχεδόν λεπτά είναι σκοτεινή, Θεοσκότεινη θα μπορούσα να πω, αλλά βγάζει με την μελωδία που υποβόσκει της black καταχνιάς, μια ζεστασιά. Τα ‘’Crossind the Blackest Skies’’ και ‘’Land Of Darkness’’ με την μελωδία στο τέλος σε φάση fade out, μπαίνουν φουριόζικα και σκοτεινά με μια ηλιαχτίδα να βγαίνει από την την κιθάρας που ηχοραγεί μελωδίες. Στα ‘’The Illusive Wings of Death’’, ‘’Lord of False Reality’’ και ‘’Crown of Stars’’ η μελωδία από την κιθάρα πια είναι μπροστάρισα και μαζί με τα βορβορώδη, αλλά και ευδιάκριτα φωνητικά, είναι που πυροδοτούν την φλόγα που θα λιώσει τους πάγους. Γενικά όλα, κιθάρες, μπάσο και φωνή από τον Soulreaper και τα εξωτικά για τον ήχο, βιολί, βιόλα και τσέλο από τον Matthew Dakoutros λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία κάτω από τις φτερούγες μια εξαιρετικής παραγωγής που τα αναδεικνύει. Τα ‘’Faded to Silence’’ και ‘’Isolation’’ βάζουν το ακροατή σε πιο βαθιά black μονοπάτια, ενώ το ‘’Shaped by Grief’’ δίκην outro με όλα αυτά τα ωραία εξωτικά για το black metal όργανα κλείνει την πόρτα στην ‘’Land Of Darkness’’ και αφήνει ανοικτό ένα παράθυρο με την διασκευή στους Gates of Ishtar και στο ‘’Dawn of Flames’’.

Ακούστε το ‘’Land Of Darkness’’ ξανά και ξανά. Κάθε φορά θα μας (σας) φανερώνει και κάτι καινούριο, κάτι Θεοσκότεινο, κάτι παγωμένο ή ζεστό από τις μελωδίες του και όπως και να έχει κάτι το εξαιρετικό.

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.