Social Disorder - Love 2 Be Hated

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ SOCIAL DISORDER?

Σημεία των καιρών? Δημιουργική μανία σε καιρούς καραντίνας και απομόνωσης? Έρωτας στα χρόνια της χολέρας όπως θα έλεγε και ο Gabriel García Márquez (r.i.p.)? Το ‘’Love 2 Be Hated’’ που κυκλοφορεί ελεύθερο μέσω της AFM Records είναι το αποτέλεσμα συνύπαρξης πολλών σπουδαίων μουσικών, μιας μουσικής κολεκτίβας δηλαδή υπό το όνομα Social Disorder. Ο εμπνευστής αυτού του περίεργου – ενδιαφέρον project είναι ο Σουηδο αναθρεμμένος Anders "LA" Rönnblom Ολάκερο κείμενο θέλω για τα μέλη της μπάντας και άλλο μισό για τους συμμετέχοντες.

Πάμε λοιπόν. Anders "LA" Rönnblom - Guitar, Bass, Songwriting, Piano (Killer Bee, X-Romance, Wolfpakk) Thomas Nordin - Vocals Tracii Guns - Lead & Rhythm Guitar (Guns N' Roses, L.A. Guns) Shawn Duncan - Drums (DC4, Odin) Rudy Sarzo - Bass Guitar (Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Whitesnake) Jeff Duncan - Lead & Rhythm Guitar (Armored Saint, Odin) Snowy Shaw - Drums (King Diamond, Dream Evil, Mercyful Fate) Dave Stone - Keyboard (Rainbow, Max Webster) Leif Ehlin - Keyboards (Perfect Plan) Johan Niskanen - Lead & Rhythm Guitar (Dust) Fredrik Tjerneld - Lead Guitar (X-Romance) Thomas Widmark - Keyboard (X-Romance) Kenta Karlbom - Drums (X-Romance, Goatess). Απλή και στυγνή αντιγραφή από το δελτίο τύπου έκανα. Μέλη και μπάντες που παίζουν – έπαιζαν.

Το αποτέλεσμα, που μετρά φυσικά, είναι ένα μελωδικό heavy/hard rock σε στυλ Pretty Maids, με την αίσθηση σχημάτων όπως Rainbow να είναι παραπάνω από έντονη. Εεε και με μερικές Mercyful Fate/King Diamond πινελιές, ειδικά στο ‘’Windy Road’’ που ανοίγει το ‘’Love 2 Be Hated’’. Που μετά τα creepy πρώτα δευτερόλεπτα παίρνει αυτή την Pretty Maids/Rainbow μορφή που έλεγα. Αυτή είναι και η μοναδική εκπληξούλα που μας επιφυλάσσουν οι Social Disorder εδώ. Κάπως έτσι, στο στυλ του μελωδικού hard rock πάνε και τα υπόλοιπα εννιά κομμάτια του ‘’Love 2 Be Hated’’ στα κάτι λιγότερο από σαράντα λεπτά που διαρκεί. Και όσο διαρκεί δεν δίνει το κάτι το φανταχτερό, όπως το φανταχτερό line up του. Δεν δίνει κάτι το μουσικά ανεπανάληπτο. Δίνει σαράντα λεπτά δροσιστικού μελωδικού heavy/hard rock και μιας δροσιστικής ανάλαφρης όσο και αναζωογονητικής ακρόασης. Τo ‘’Dreaming’’, τα πιο heavy ‘’Scars’’και ‘’Raise A Glass’’, το ταξιδιάρικο ‘’Sail Away’’, τα grooveάτα ‘’Down On My Knees’’ και ‘’Out Of Love’’ και η απαραίτητη μπαλάντα ‘’The One’’ είναι μια χαρά κομμάτια, απλά δεν το πάνε παραπάνω. Το πλεονέκτημα και ταυτόχρονα το μειονέκτημα του ‘’Love 2 Be Hated’’ είναι ότι είναι πολύ safe. Πλεονέκτημα γιατί αυτό προσφέρει αυτήν την ευχάριστη ακρόαση που έλεγα για χαλαρές ώρες και μειονέκτημα γιατί από τόσα λαμπρά μουσικά μυαλά περιμένεις και το κάτι παραπάνω. Την έκπληξη. Απλά μαζεύτηκαν τόσοι τύποι και είπαν πως θα περάσουμε χαλαρά κάποιες ώρες – μέρες - εβδομάδες? Θα φτιάξουμε το ‘’Love 2 Be Hated’’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.