Sands Of Eternity - Beyond The Realms Of Time

Το Heavy – Power Metal είναι εδώ!!!

Οι Sands Of Eternity αποτελούν την εξέλιξη των Hourglass Sands Of Eternity, γνωστότεροι ως Hourglass SOE, που σχηματίσθηκαν στη Αθήνα το 1996 και έπειτα από κάποιες κυκλοφορίες το συγκρότημα διαλύθηκε,  οι Hourglass SOE είναι και πάλι εδώ ως Sands of Eternity, και πραγματικά με το ντεμπούτο τους  album “Beyond The Relams Of Time”, ήρθαν να μας δείξουν και να μας αποδείξουν πως τα συγκροτήματα heavy/power  metal από την Ελλάδα, όχι απλά έχουν εξελιχθεί αλλά έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και μπορούν να σταθούν επάξια στο χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής προσφέροντάς μας φανταστικές μελωδίες!!!!

Πρόκειται για ένα δίσκο με αγνό, ανόθευτο, επικό power/heavy metal, επηρεασμένο από συγκροτήματα όπως οι Stratovarius, Savatage, Hammerfall και Warlord, ενώ διατηρεί το χρώμα της ελληνικής heavy/power σκηνής στον ήχο του, με τα επικά riffs, τις μελωδικές lead κιθάρες και τα ανεπανάληπτα solαρίσματα, τα δυναμικά ντραμς, τα μεγαλοπρεπή αλλά και πιασιάρικα ρεφρένς, ένα «παραδοσιακό» power/heavy άλμπουμ που ήρθε για να αναπολήσουμε και να απολαύσουμε τη μουσική του.

Ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης της μπάντας Γιάννης Ιωακειμίδης,  έχοντας συσσωρευμένο υλικό χρόνων, που έφτανε να καλύψει  έναν ολόκληρο δίσκο, έχοντας και τη βοήθεια του τραγουδιστή Μιχάλη “Dice” Παπαδάκη και του παραγωγού Bob Katsionis μας έφεραν το “Beyond The Realms Of Time” ένας νέος δίσκος με 10 τραγούδια, όπου μας ξανασυστήνονται, όχι ως  Hourglass SOE αλλά ως Sands Of Eternity.

Το “Beyond The Relams Of Time” είναι ένα album πάντρεμα του ύφους τόσο των Sands Of Eternity όσο των Hourglass Sands Of Eternity. Μπορείτε να  παρατηρήσετε ακούγοντας τα τραγούδια του άλμπουμ ότι, το ύφος του δίσκου είναι πιστό στις heavy/power καταβολές του προηγούμενου σχήματος το οποίο όμως εξελίσσεται  σε ήχο, στίχους, μουσικές συνθέσεις και αισθητική.  Η αγάπη του Γιάννη Ιωακειμίδη για το συγκρότημα,  το πάθος του Μιχάλη “Dice” Παπαδάκη που ξεχειλίζει μέσα από τις φωνητικές του χορδές στα τραγούδια, αλλά και το ταλέντο και οι γνώσεις του Bob Katsionis, είναι ο τέλειος συνδυασμός,  με αποτέλεσμα ο δίσκος τους να ακούγεται ευχάριστα, από το πρώτο ως το τεσσαρακοστό όγδοο λεπτό του, όσος και χρόνος διάρκειας του άλμπουμ.

Η παραγωγή των κομματιών δένει αρμονικά  τα μουσικά όργανα, τις εξαιρετικές κιθάρες που αποτελούν ίσως και το νούμερο ένα του δίσκου, με τα φωνητικά που τα απογειώνει η χροιά και το συναίσθημα που βγάζει ο Dice. Ο άρτιος συνδυασμός μουσικής και φωνητικών, πρόκειται να σε κάνει να …….τα σπάσεις αλλά και να ταξιδέψεις, γιατί δένει την αγριάδα του heavy metal και την μελωδικότητα του power metal, οι Sands Of Eternity στο album “Beyond The Realms Of Time”, δείχνουν ότι δίνουν βάση και στο στιχουργικό κομμάτι, μεταφέροντας  στα αυτιά μας έναν επαγγελματισμό και μια μουσική ωριμότητα. Το ωραίο είναι ότι το “Beyond The Realms Of Time” είναι ένας δίσκος όπου με τόση απλότητα ξετυλίγεται η μουσική του στα 10 αυτά τραγούδια, που  σας συστήνω ανεπιφύλακτα να το πάρετε και να το λιώσετε όπως του αρμόζει, γιατί αν δεν το κάνετε, μόνο χαμένοι μπορείτε να βγείτε καθώς μιλάμε για ένα album όπου πρόκειται να αγαπήσεις όλα τα κομμάτια του ένα προς ένα!

Προσπαθώντας να ξεχωρίσω χωρίς να θέλω να μειώσω κανένα από τα 10 τραγούδια θα επιλέξω τα:

Enlightened (Mighty Warrior),  ένα κομμάτι πραγματικός ύμνος, που ντύνει και μας παρουσιάζει τη δουλειά τους, στο πολύ καλά δουλεμένο βιντεοκλίπ για την προώθηση του άλμπουμ.

Red Flag, επικό κομμάτι με μελωδίες μπαλάντας, γλυκά φωνητικά  που ανεβαίνουν σε….. υψηλά ηχητικά κύματα, τρομερές κιθάρες δυναμικά ντράμς, με μια λέξη, ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ!!!!

Desire, η power μπαλαντάρα, μια ευχή, μια προσευχή ή μια παρότρυνση να δούμε μέσα από την ψυχή μας το φώς…

Τα συγχαρητήρια  μου  στους Sands Of Eternity, γιατί η power metal σκηνή και ειδικότερα η ελληνική, έχουν πλέον στο δυναμικό τους ένα συγκρότημα γεμάτο όρεξη, δημιουργικότητα και ιδιαίτερη αγάπη για αυτό που κάνει. Μ’ αυτά τα συστατικά  σίγουρα θα τους αγαπήσει και το κοινό που θα τους ακούσει!!!

Το “Beyond The Realms Of Time” που κυκλοφόρησε στις  6 Mαΐου 2022, από τη  Symmetric Records, σίγουρα θα μπει ανάμεσα στα αγαπημένα μου album, αλλά και ανάμεσα στους καλύτερους δίσκους για το 2022!!!

 

 Γιάννης  “Νύχτες φτιαγμένες από METALο” Πάνου

 

Copyright 2024. All Right Reserved.