Paradox - Heresy II - End of a Legend

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ ΧΡΌΝΙΑ HERESY – LEGACY

Οι Paradox είναι αυτό που λένε η πεμπτουσία της αδικημένης και σίγουρα υποτιμημένης από κοινό και άλλους, μπάντα όσο αναφορά αυτό το όμορφο ηχητικό κράμα που πρεσβεύει. Αυτό το power/speed/thrash ήχο που μας δίνουν απλόχερα οι Γερμανοί από την Βαυαρία από τα μέση – τέλη των 80ς. Και το δεύτερο βήμα τους τα παλιά τα χρόνια το οποίο έλαχε να μείνει ως ο πιο κλασικός τους δίσκος είναι το ‘’Heresy’’ του 1990. Τριάντα ένα χρόνια μετά οι Charly Steinhauer στην κιθάρα και την φωνή, ο τυμπανιστής Axel Blaha, καθώς αμφότεροι είναι Αιρετικοί από τότε, μαζί με δυο ακόμα μέλη που πέρασαν από τους Paradox και τώρα επέστρεψαν, τον Olly Keller στο μπάσο και τον Christian Münzner στην κιθάρα, ξαναμπαίνουν στην ζωή των Καθαρών και μας δίνουν το ‘’Heresy – End Of A Legent’’. Μέσω της AFM Records που το κυκλοφορεί σε cd, διπλό 12’’ vinyl αλλά και ψηφιακά.

Το ‘’Heresy – End Of A Legent’’ δημιουργεί ένα σκοτεινό τοπίο γύρω του. Ακόμα από το Μεσαιωνικού τύπου εξώφυλλο φιλοτεχνημένο από τον Travis Smith το βλέπεις εύκολα αυτό. Καθώς η ιστορία του δίσκου είναι μια μυθοπλαστική συνέχεια της ιστορίας του πρώτου ‘’Heresy’’ , που οι οι «Καθαροί» ή «Αλβιγηνοί», πρωταγωνιστούσαν. Και χωράει σκοτεινιά μαζί με δυναμικό thrash στην μουσική και τα λόγια που εξιστορούσε την ιστορία και τώρα δίνει μια δική της μουσική συνέχεια. Έτσι έχουμε τον δυναμίτη ‘’Escape From The Burning’’ έχουμε την σκοτεινιά των ‘’Mountain And Caves’’ και καθώς η συνέχεια της σκοτεινής ιστορίας των ‘’Καθαρών’’ προχωρά στην φαντασία των Paradox το thrashαριστό ‘’The Visitors’’ μας πάει στην σκοτεινιά των Children Of Virgin’’, ‘’Journey Into Fear’’, ‘’A Meeting of Minds’’ ή στο πιο επικό ‘’Priestly Vows’’. Σε σχέση με το κλασικό ‘’Heresy’’ εδώ οι Paradox και μουσικά και στιχουργικά είναι πιο αφηγηματικοί. Πιο story tellers. Και εδώ είναι η ακαταμάχητη γοητεία του ‘’Heresy II - End of a Legend’’ που του δίνει την δύναμη να κοιτάει στα μάτια τον θρυλικό του προκάτοχο. Αυτό φαίνεται πεντακάθαρα στα A Man of Sorrow (Prologue)’’, ‘’Unholy Conspiracy’’ και ‘’A Man of Sorrow’’ που ακολουθούν και κορυφώνουν την ιστορία. Καθώς το ‘’The Great Denial’’ μαζί με τον επίλογο ‘’End Of A Legend’’ βάζουν ένα τέλος στην ιστορία.

Το ‘’Heresy – End Of A Legend’’ κατορθώνει να είναι αφηγηματικό και άμεσο ταυτόχρονα, κρατώντας τις thrash metal αρετές των Paradox. Και με την αξία του είναι άξιος συνεχιστής της ιστορίας των ‘’Καθαρών’’, της κληρονομιά του κλασικού ‘’Heresy’’ του 1990, καθώς και των αδίκως υποτιμημένων Paradox.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.