BOLIDO - Against The World

BOLIDO – Against The World

Λένε ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και της ξεκούρασης, αλλά εγώ έχω άλλα πλάνα για τον μήνα αυτό. Θα είμαι εδώ και θα σας παρουσιάζω δίσκους που άκουσα για να σας βάλω σε μια διαδικασία να τους ψάξετε κι εσείς και φυσικά να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Σήμερα θα σας πάω στην Νότια Αμερική και την χώρα της Χιλής. Θα ασχοληθώ στο παρόν κείμενο με την τρίτη κυκλοφορία των BOLIDO που φέρει τον επαναστατικό τίτλο «Against The World».

Το συγκρότημα το πρωτογνώρισα από την δεύτερη επίσημη κυκλοφορία του «Heavy Bombers» που υπήρξε το ντεμπούτο του στην σημερινή του εταιρία, την Fighter Records. Από εκείνη την κυκλοφορία διαπιστώνω ότι έχουν περάσει 4 χρόνια. Χρονικό διάστημα ικανό για να αντλήσει ένας δημιουργός έμπνευση και να οργανώσει το επόμενο του βήμα.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που άκουσα τη νέα κυκλοφορία των BOLIDO διαπίστωσα ότι ηχητικά συνεχίζουν από εκεί που μας άφησαν με την προηγούμενη κυκλοφορία τους. Μόνο που εδώ ακούγονται πιο σίγουροι, ώριμοι και κατασταλαγμένοι, χωρίς όμως να χάνουν τον ενθουσιασμό τους.

Η μουσική που παίζουν ανήκει στο NWOTHM κίνημα, αλλά δεν ακούγεται τόσο γεμάτη κλισέ όπως το μεγαλύτερο μέρος των συγκροτημάτων αυτού του είδους. Να το πω πιο απλά δεν αντλούν έμπνευση ή δεν προσπαθούν να ακουστούν σαν τους IRON MAIDEN και τους JUDAS PRIEST. Αντιθέτως ενώ έχουν σαφείς επιρροές από την πρώιμη περίοδο των ως άνω συγκροτημάτων και του NWOBHM κινήματος, έχουν επίσης πολλές αναφορές στο 70’ς hard rock ήχο. Για τον γράφοντα οι επιρροές από συγκροτήματα όπως οι LED ZEPPELIN, NAZARETH και WISHBONE ASH είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς στις συνθέσεις του. Καταφέρνουν, όμως, να συνδυάσουν το κλασσικό heavy metal και 70’s hard rock με τέτοια φυσικότητα που δεν καταλαβαίνεις πως μεταβαίνουν από τον έναν ήχο στον άλλο. Αυτό είναι και το στοιχείο που κάνει την μουσική τους πολύ ενδιαφέρουσα. Φυσικά στην απόλαυση του δίσκου συμβάλουν σημαντικά και όμορφες μελωδίες καθώς και η δυναμικότητα και η ποικιλία που διαθέτουν οι συνθέσεις.

Οι BOLIDO σίγουρα είναι άλλο ένα συγκρότημα που αντλεί έμπνευση από το παρελθόν του ήχου μας, αλλά το κάνει με έναν πολύ ενδιαφέροντα και φρέσκο τρόπο που προσδίδει στην εν λόγω κυκλοφορία προσωπικότητα. Αν, λοιπόν, σας αρέσει ο συνδυασμός heavy metal και hard rock μουσικής, τότε θα έλεγα ότι πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στο παρόν άλμπουμ.

Copyright 2023. All Right Reserved.