DARK FOREST - "Oak, Ash & Thorn"

DARK FOREST - "Oak, Ash & Thorn"

Πανδημία, ανασφάλεια, καραντίνα, ανία….λέξεις που έχουν μπεί για τα καλά στη ζωή σχεδόν όλων μας, μια πρωτόγνωρη κατάσταση που προκαλεί φόβο και τα όρια του ίδιου του εαυτού μας. Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας από μας όλο αυτό το χάος γύρω και μέσα του? Είμαι βέβαιη πως οι περισσότεροι από εσάς, όπως και εγώ, αναζητούμε καταφύγιο σε πράγματα που μας εμπνέουν, μας κινητοποιούν πνευματικά και ψυχικά και μας ταξιδεύουν, με πρώτο και κύριο την αγαπημένη μας μουσική. Και εγώ λοιπόν σήμερα θα σας προτρέψω να κλείσετε για λίγο τα αυτιά και τα μάτια σας σε όσα συμβαίνουν γύρω σας και να ταξιδέψουμε σε άλλους τόπους και άλλες εποχές, γεμάτες ιστορίες, μύθους και θρύλους βγαλμένους από το απώτερο παρελθόν της Γηραιάς Αλβιόνας, εκεί δηλαδή που μας “μεταφέρουν” οι Dark Forest με το νέο άλμπουμ τους, που φέρει τον τίτλο “Oak, Ash & Thorn” και κυκλοφορεί από την Cruz Del Sur Music στις 24 Απριλίου.

Η εν λόγω μπάντα μόνο καινούργια δεν είναι, αφού ήδη μετράει 18 χρόνια ζωής, έχοντας στο ενεργητικό της αρκετές κυκλοφορίες (3 EP’s και -πλέον- 5 full-length albums), όλες εκ των οποίων φέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά : από μουσικής μεν πλευράς, ένα κράμα μελωδικού heavy/power metal της ευρωπαϊκής σχολής, με αρκετές επιρροές από Maiden και με ευδιάκριτα φολκλορικά στοιχεία (χωρίς ωστόσο την χρήση παραδοσιακών οργάνων), από θεματολογικής δε πλευράς, παράθεση επεισοδίων από το παρελθόν, αλλά και τη μυθολογία, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Αυτή την φορά οι πολεμιστές από τα δυτικά Midlands επιλέγουν να διηγηθούν τις ιστορίες τους έχοντας σαν βάση ένα παιδικό κυρίως βιβλίο, το Puck of Pook’s Hill του γνωστού συγγραφέα Rudyard Kipling, ένα βιβλίο που με εύληπτο τρόπο ανατρέχει σε φιγούρες του ιστορικού αγγλικού παρελθόντος και αιχμαλωτίζει το μυστήριο της επαρχίας της χώρας και της φύσης της, όπως άλλωστε προδίδει και ο ίδιος ο τίτλος του άλμπουμ, που αποτελεί μια ευθεία αναφορά στα τρία ιερά δέντρα της Αγγλίας, σύμφωνα με την παράδοση : τη Βελανιδιά, τη Φλαμουριά και τον Άκανθο.

Κατά τ’ αλλα δεν επιφυλάσσονται ιδιαίτερες εκπλήξεις στον ακροατή, αφού μιλάμε για άλλο ένα άλμπουμ  των  Dark Forest  με υπέροχο εξώφυλλο, γεμάτο όμορφες κιθαριστικές μελωδίες και καθαρά και εκφραστικά φωνητικά, ένα άκουσμα μελωδικό και ευκολοάκουστο, αλλά αρκούντως επικό και στιβαρό. Χωρίς να υπάρχει μια σύνθεση που να ξεχωρίζει ξεκάθαρα (όπως π.χ. συνέβαινε στο προηγούμενο άλμπουμ τους με το 14λεπτο έπος The Lore of the Land), ωστόσο το τετραμελές συγκρότημα διαθέτει σαν σύμμαχο την καλύτερη παραγωγή που έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα και μας χαρίζει 9 συνθέσεις ταξιδιάρικες και νοσταλγικές, που σου μεταδίδουν την ίδια αίσθηση με την ανάγνωση ενός παραμυθιού από τα παλιά, που, όταν τελειώσει, θα το ξαναδιαβάσεις για να ανακαλύψεις κρυφές πτυχές, που ίσως σου ξέφυγαν την πρώτη φορά, και, το κυριότερο, θα έχει αφήσει μέσα σου ένα απόσταγμα δύναμης και ελπίδας.

Copyright 2023. All Right Reserved.