DARK HEART - Dark Heart

DARK HEART – Dark Heart

Το μουσικό κίνημα NWOBHM που όπως καταδεικνύει και το όνομα του εμφανίστηκε στην Βρετανία περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και αρχές του 1980. Ένα μουσικό κίνημα που συμπεριλαμβάνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό συγκροτημάτων κινούμενων από το hard rock μέχρι το πρώιμο black metal ήχο. Πραγματικά πρόκειται για μια σκηνή που μέχρι και σήμερα δεν νομίζω να έχει χαρτογραφηθεί πλήρως, αφού από καιρό σε καιρό ανακαλύπτονται demo συγκροτημάτων που μέχρι πρόσφατα αγνοούσαμε. Οι DARK HEART βέβαια είναι από τα τυχερά ονόματα της σκηνής αφού δημιουργήθηκαν το 1983 και μόλις το 1984 κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους με τίτλο «Shadows of the Night». Μια κυκλοφορία που θεωρείται ποιοτική για το συγκεκριμένο είδος κι αρκετά δυσεύρετη. Έκτοτε το συγκρότημα κυκλοφόρησε άλλο ένα single το 1987 με τίτλο «Straight from the Heart» όπου ουσιαστικά αποτελεί και τον επίλογο του πρώτου κύκλου ενεργής δραστηριότητας του. Το 2017, όμως, η μπάντα επαναδραστηριοποιείται κι αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ο δεύτερος μεγάλης διάρκειας δίσκος της με τίτλο «Dark Heart» που θα σας παρουσιάσω εδώ.

Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που θέτει κανείς όταν βλέπει παλιά συγκροτήματα να επιστρέφουν στην ενεργό δράση είναι κατά πόσο έχουν παραμείνει πιστά στον ήχο τους και φυσικά αν ακόμη έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν ποιοτικές συνθέσεις. Τα πράγματα, λοιπόν, για τους DARK HEART είναι κάτι παραπάνω από καλά, αφού κατ’ αρχήν συνεχίζουν να μας προσφέρουν και στη νέα τους κυκλοφορία έναν ήχο ανάλογο με το ντεμπούτο τους, φυσικά προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή. Δηλαδή, συνεχίζουν να μας προσφέρουν μελωδικό heavy metal με κάποια hard rock στοιχεία. Προσωπικά οι συνθέσεις τους μου έφεραν κατά νου συγκροτήματα όπως οι SAXON, JUDAS PRIEST και φυσικά τον μεγάλο DIO. Μπορώ να πω ότι είναι ο ήχος που μου αρέσει να ακούω. Καταφέρνουν, όμως, να δώσουν στις συνθέσεις τους το δικό τους προσωπικό στίγμα.

Οι DARK HEART κυκλοφορούν έναν δίσκο που έχει λόγο ύπαρξης. Μια κυκλοφορία γεμάτη μελωδίες, δυναμισμό, συναίσθημα και ποικιλία. Μια δουλειά που δείχνει ότι το συγκρότημα διαθέτει την εμπειρία και την ωριμότητα τον χρόνων που το βαραίνουν χωρίς όμως να υπολείπεται σε ενθουσιασμό και φρεσκάδα που συναντάμε σε ποιοτικές πρωτοεμφανιζόμενες μπάντες. Οι φίλοι που γνωρίζουν ήδη το συγκρότημα από το ντεμπούτο του το μακρινό 1984 δεν θα απογοητευτούν από την εν λόγω κυκλοφορία, αλλά κι όσοι θα τους ακούσουν για πρώτη φορά είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσουν την ποιότητα της παρούσας κυκλοφορίας, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένας πρώτης τάξεως κίνητρο να ασχοληθούν και με το παρελθόν της μπάντας. Μια κυκλοφορία που μπορώ να συστήσω άφοβα σε όσους αρέσκονται στο μελωδικό heavy metal ήχο.

Copyright 2022. All Right Reserved.