FACTORY OF ART - Grasp!!!

FACTORY OF ART – Grasp!!!

Ο δίσκος με τον τίτλο «Grasp!!!» δεν είναι καινούρια κυκλοφορία. Πρόκειται για μια δουλειά που κυκλοφόρησε το 1996 από το Γερμανικό συγκρότημα FACTORY OF ART.

Ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1990 και κυκλοφόρησε το εν λόγω ντεμπούτο του το 1996. Η δε πρώτη ενεργή περίοδος της μπάντας είναι για το χρονικό διάστημα από το 1990 έως το 2006. Το 2019 το συγκρότημα δραστηριοποιήθηκε ξανά και τώρα ετοιμάζει τη νέα του δουλειά. Επ’ ευκαιρία, λοιπόν, του παραπάνω γεγονότος μου έστειλαν το παλιό υλικό τους για να το παρουσιάσω.

Από την πρώτη κιόλας ακρόαση του «Grasp!!!» γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια κυκλοφορία που είναι σύνθετη και διαθέτει ποικιλία και συνθέσεις που διακρίνονται για την μελωδία και την τεχνική τους. Αυτό δεν είναι παράδοξο, αφού οι FACTORY OF ART κινούνται στον χώρο του progressive power/heavy metal ήχου. Το ευχάριστο, όμως, είναι ότι ενώ οι συνθέσεις τους διαθέτουν πολυπλοκότητα καταφέρνουν να διατηρήσουν την αμεσότητά τους και να δημιουργήσουν συναισθήματα στον ακροατή κάνοντας την όλη ακρόαση του δίσκου από ευχάριστη έως απολαυστική.

Δεν μπορώ να πω ότι το συγκρότημα ηχητικά προσομοιάζει με κάποιο μεγάλο όνομα του χώρου. Παρόλα αυτά μια πρώτη εντύπωση που είχα ήταν ότι σαφώς τρέφουν μεγάλη εκτίμηση για τους QUEENSRYCHE, αλλά κι ότι είναι κοντά ηχητικά με τους συμπατριώτες τους LANFEAR. Όλα αυτά τα αναφέρω ενδεικτικά για να σας δώσω μια εικόνα του τι περίπου θα ακούσετε σε αυτόν τον δίσκο.

Επίσης το κερασάκι στην τούρτα για την εν λόγω κυκλοφορία είναι η συμμετοχή του Chris Boltendahl (GRAVE DIGGER) στις συνθέσεις με τίτλο «Until the End of Time» και «Live Fast». Στην τελευταία δε αυτή σύνθεση συμμετέχει κι ο Alex Krull που γνωρίζουμε από τους ATROCITY και LEAVES' EYES.

Στον επίλογο αυτής της παρουσίασης μου έχω να τονίσω ότι ο δίσκος «Grasp!!!» μας συστήνει ένα πολύ ενδιαφέρον συγκρότημα του προοδευτικού heavy/power metal ήχου που διαθέτει φαντασία κι υψηλή τεχνική κατάρτιση αλλά κυρίως καλή αίσθηση του μέτρου χωρίς να σπαταλάει ενέργεια σε φτηνούς εντυπωσιασμούς που εν τέλει κουράζουν τον ακροατή. Έχω την εντύπωση ότι οι φίλοι του ήχου αυτού ήδη γνωρίζουν το συγκρότημα, τουλάχιστον οι παλιότεροι, αλλά κι αν όχι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τους ανακαλύψετε.

Copyright 2024. All Right Reserved.