Gargoyle - Gargoyle

Gargoyle: Οι Καλύτερες Μέρες του Heavy Metal

Ένα νοσταλγικό χαμόγελο ίσως να σχηματιστεί σε κάποιους παλιούς οπαδούς με αυτήν την κυκλοφορία. Το ομώνυμο ντεμπούτο των Gargoyle είναι ένα ταξίδι στο underground metal και την πορεία του στην Ελλάδα. Από τον Τάσο Σταματούκο στα μέσα της δεκαετίας του ’90 που εξηγούσε πόσο υπέροχος είναι ο δίσκος, μέχρι τον Κώστα Αθανασόγλου που έφερε μια έκδοση του άλμπουμ με τίτλο “Nothing Is Sacred” δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να αποκτήσει για πρώτη φορά τον δίσκο που δύσκολα μπορούσε να βρει, το “Gargoyle” ένωσε διαφορετικές γενιές μεταλλάδων με διαφορετικά ακούσματα, που βρήκαν στο άλμπουμ αυτό το πραγματικό νόημα που είχε το heavy metal. Απλότητα, ειλικρίνεια, διαφορετικότητα, μαχητικότητα, φαντασία.

Και τώρα έρχεται η σειρά της Cult Μetal Classics και του Μάνου Κουφάκη, του ατόμου που γνωστοποίησε προς τα τέλη των 90s στο κοινό της χώρας μας, μια σειρά από καταπληκτικές μπάντες και ολόκληρες δισκογραφίες για τις οποίες ο εγχώριος metal τύπος αδιαφορούσε επιδεικτικά, όπως οι Iron Cross ή oι Overstep, και κάνει ένα σημαντικό δώρο στους οπαδούς των Gargoyle με αυτήν την νέα επανακυκλοφορία. Πρόκειται για διπλό βινύλιο και CD που προσφέρει απλόχερα πολύ επιπλέον άγνωστο και ακυκλοφόρητο υλικό που θα ενθουσιάσει τους φανατικούς οπαδούς της μπάντας.

Βέβαια, το τι λένε δημοσιογράφοι ή ιδιοκτήτες δισκάδικων λίγη σημασία θα είχε αν ο δίσκος δεν άρεσε στους οπαδούς  - και πάντα οι οπαδοί πρέπει να είναι επιφυλακτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δίσκος όμως, όχι απλά άρεσε, αλλά 8 στους 10 που άκουσαν το άλμπουμ, κατάλαβαν ότι πράγματι είχαν να κάνουν με μια ιστορική κυκλοφορία.

Το πρώτο δισκάκι περιέχει το θρυλικό-κλασικό άλμπουμ με τα εννιά τραγούδια, συν το φανταστικό “Into the Darkness” που υπήρχε στη συλλογή "Metal Massacre VIII" και “κολλάει” άψογα με το πρωτότυπο υλικό του άλμπουμ.

Όλα τα κομμάτια είναι αψεγάδιαστα. Λυρικό, μεσαίων και επικών ταχυτήτων power metal, που κέρδισε τις καρδιές του κόσμου με τη γνησιότητά του. Η άποψη της μπάντας για το power metal ήταν ότι δε χρειάζεται να “τρέχει με χίλια”, ούτε να είναι “αιμοβόρο” και πολεμοχαρές. Το συγκρότημα προτείνει τα βασικά συστατικά του ιδιώματος (δυναμικότητα, ηρωισμό, πίστη, μοναχική μελαγχολία) μέσα από έξυπνες, ήπιες μελωδίες και ρεφρέν, που κάνουν τα τραγούδια πολύ εύκολα να ακουστούν, και να βγάζουν νόημα στον ακροατή.

Τα επιπλέον τραγούδια στον δεύτερο δίσκο θα στείλουν στον παράδεισο τους οπαδούς του συγκροτήματος. Demo, rehearsal, άγνωστες και live εκτελέσεις και ακυκλοφόρητο υλικό που θα ανατριχιάσουν έναν οπαδό που ακούει νέα τραγούδια από την αγαπημένη του μπάντα. Underground ήχος όπως θα έπρεπε να είναι, και οι οπαδοί θα τρέχουν και δε θα φτάνουν όταν ακούσουν το “Stanley Jack & Scatman”, το απίστευτο instrumental “Lights in the Sky”, την εξωπραγματική live εκτέλεση του “An Eye for an Eye” (δεν ξαναγράφονται τέτοια τραγούδια). Συνθέσεις που σε μεταφέρουν εκεί που έκανε πρόβες και live το συγκρότημα, φέρνοντας τη συγκίνηση στο μέγιστο σημείο που μπορεί να φτάσει.

Οι Gargoyle είναι ένα συγκρότημα που αγαπήθηκε και ανέβηκε στα ανώτερα στρώματα αναγνώρισης και δημοτικότητας του underground heavy metal με το σπαθί τoυ. Ένα μυθικό συγκρότημα που προς τιμή του δεν επανασυνδέθηκε ποτέ – γιατί κάποιοι ήρωες ανήκουν σε άλλες εποχές και πρέπει να μένουν εκεί...Η κυκλοφορία-συλλογή αυτή επισφραγίζει το θρύλο και την αγάπη προς το όνομα της μπάντας, και βάζει με τον καλύτερο ίσως τρόπο την τελεία για το απίθανο αυτό συγκρότημα.

Life is short and time is fleeting every second counts
Don't waste a moment just move on
Look around the world you've made a vision half complete
.

The time has come to leave the past behind
Don't let the future pass you by
”.

Copyright 2021. All Right Reserved.