HAUNT - Mosaic Vision

Haunt - Mosaic Vision [EP] (2019)

HAUNT - Mosaic Vision EP

Οι Haunt είναι ένα συμπαθέστατο νέο συγκρότημα από το Fresno της California που παίζει κλασικό heavy metal με πολύ λυρισμό. Ηχογραφούν από 2017 και μέσα στο 2019 ήταν πολύ παραγωγικοί κυκλοφορώντας 4 δουλειές. Το ΕP αυτό είναι ίσως η πιο μελωδική τους προσπάθεια που αξίζει να την προσέξουν οι οπαδοί του ήχου αυτού.

Σε αυτή την κυκλοφορία οι Haunt εισάγουν με τον καλύτερο – και λιγότερο κουραστικό – τρόπο έναν καινούργιο ακροατή στην μουσική τους. Πολύ όμορφο μελωδικό κλασικό heavy metal, ένας έξυπνος συνδυασμός από τους Eλβετούς Emerald περιόδου “Calling the Knights” (χωρίς όμως τα γρήγορα power metal μέρη που είχαν οι Ελβετοί) μαζί με Angel Witch και τις πιο μελωδικές μπάντες του NWOTHM. Kάποιες μελωδίες μπορεί για παράδειγμα να θυμίσουν Night ή Enforcer.

Αυτό που μένει στον ακροατή αφού αφήσει το δισκάκι κάτω είναι οι πανέμορφες μελωδίες και τα υπέροχα ρεφρέν. Και το γεγονός ότι τα τραγούδια είναι λίγα βοηθούν πολύ ώστε ο ακροατής να τα θυμάται. Χώρια ότι το Triumph που ανοίγει τον δίσκο, είναι ένα καταπληκτικό κομμάτι, ίσως το καλύτερο που έγραψαν ποτέ. Εξαιρετικό είναι και το “In Show of Flames”, αλλά γενικά και τα 4 κομμάτια είναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο.

O κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τα EP ως πρόχειρες δουλειές ή ακατάλληλες για αγορά λόγω λίγων τραγουδιών – καλύτερα λίγα και καλά τραγούδια παρά πολλά και μέτρια ή κουραστικά.

Οι Haunt είναι ένα συγκρότημα που αξίζει την προσοχή του κόσμου που ασχολείται με το κλασικό heavy metal/ NWOTHM, ειδικά  όσων λατρεύουν μελωδικά σόλο και ρεφρέν. Σε όποιον αρέσει η κυκλοφορία αυτή, ας ασχοληθεί και με τις άλλες δουλειές της μπάντας. Δεν θα απογοητευτεί.

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2020. All Right Reserved.