Hod - Book of the Worm

Hod - Book of the Worm

               Μετά από αλεπάλληλες αλλαγές μελών,εταιριών και στούντιων, η δεύτερη προσπάθεια των Hod είναι πλέον έτοιμη. Οι Hod (από τον Βόρειο Θεό Hodur), αρκετά χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, και ενα χρόνο μετά το ντέμο 3 τραγουδιών (τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο νέο τους ανουσιούργημα). Μουσικά αμφιταλαντεύονται μεταξύ του blackened thrash και blackened death. To ’’Βοοκ Of The Worm’’ αποτελείται από 8 κεφάλαια με σύντομες τρομακτικές ιστορίες διάρκειας μόλις κάτι παραπάνω από μισή ώρα.
\r\n                Η  παρέα των Lord Necron (κιθάρες), Beer Reebs (φωνή) και Dennis Sanders (ντραμς) με την βοήθεια του Trans Am στο μπάσο αγαπούν το παλιομοδίτικο thrash/death οπως και το πρώιμο black και το δείχνουν με τις δικές τους συνθέσεις. Πρωτόγονος ήχος, ακατέργαστες ιδέες ,άξεστα φωνητικά και κρύο σερβίρισμα μίσους και κτηνωδίας. Ανεξέλεγκτος βαμβαρδισμός ταχύτητας με μια καταστροφική  (θεωτητικά ) αντιπαλότητα μεταξύ φωνητικών και ντραμς. Ακατάπαστο παρατεταμένο κοπάνημα ενάντια σε ερεβώδη και κτηνώδη φωνητικά. Πολλές φορές γίνεται εις βάρος των εγχόρδων που χάνουν σε δυναμική ή ακόμα και κατασπαράσονται. Ειδικά το μπάσο που το ξεχώρισα μόνο σε συγκεκριμένα κομμάτια. Τα κιθαριστικά σόλος είναι λιγοστά και απότομα, σύντομα, πάντοτε όμως ζωογόνα και βρώμικα. Δεν υπάρχουν πολλά να πεις για αυτό το δίσκο παρά μόνο ότι νιώθεις σαν να έχεις πέσει σε επιδρομή και από παντού ακούς ερπυστριοφόρα να μουγκρίζουν και να διαλύουν οτιδήποτε έρχονται σε επάφή. Θόρυβος, θολούρα, υπερβολή. Θα ευχαριστήσει μόνο αυτούς που ψάχνουν αυτά τα στοιχεία στην μουσική τους. Ξεχωρίζω ως καλύτερο, το θεσπέσιο ’’Through the Gates (They Come for Me)’’ με τα double bass drums του, το ρυθμικό του σκελετό που σου προκαλεί αυτόματη ενεργοποιήση τεστοστερόνης, τις lead κιθάρες του που βράζουν τον εγκέφαλο με την σφοδρότητα τους και τα σόλος που δροσίζουν με την διαφορετικότητα τους.
\r\n              Τα τρία τραγούδια του ντέμο τους είναι και πάλι παρόντα (Beneath the Mountains of the Scorpion,I Am Destroyer,When the Ghouls Feed) ελαφρά παραλλαγμένα. Τα έχουν μετατρέψει σε πιο γρήγορα, άμεσα και μοχθηρά. Όπως τον υπόλοιπο δίσκο δηλαδή. Όσο και να ψάξεις για μελωδίες, δεν θα βρείς παρά μόνο λίγα ρυθμικά σημεία αραιά και διεσπαρμένα. Τους αρέσει σκληρό και το δείχνουν. Αλλά υπάρχουν και μπάντες που το κάνουν καλύτερα. Χωρίς τόσα ενοχλητικά triggers στα drums, με περισσότερα σόλος, με καλύτερα φωνητικά, με καλύτερες συνθέσεις. Δεν πιστεύω οτί αξίζουν να ξεχωρίσουν. Το arwork είναι δουλειά του Jon Zig (Averse Sefira, Deeds of Flesh, Embalmer, Pyrexia) ενώ παραγωγή,μίξη κτλ οφείλονται στον Dennis Munoz των death/thrasher’s Solstice. Κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτέμβρη από την Arctic Circle

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.