LEADBRAKER - Leadbreaker

LEADBRAKER – Leadbreaker

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο συγκρότημα, οπότε θα σας μεταφέρω ότι βρήκα από τη σύντομη διαδικτυακή μου έρευνα. Οι LEADBREAKER είναι από την Σουηδία και η συγκεκριμένη δουλειά τους είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε μέσω της StormSpell Records στις 17 Σεπτεμβρίου το 2020. Εγώ το παρουσιάζω τώρα, γιατί έχει περίπου μια βδομάδα που μου έστειλε σε digital μορφή το promo η εταιρία.

Ο πρώτος δίσκος των LEADBREAKER αποτελείται από 10 συνθέσεις, οι οποίες ανήκουν στον ήχο του κλασσικού heavy metal. Το ύφος των συνθέσεων, αλλά και το όλο στυλ του συγκροτήματος είναι παλαιομοδίτικο και μου έφερε αρκετά στο νου τους συμπατριώτες τους HELVETETS PORT. Ουσιαστικά ο heavy metal ήχος για την εν λόγω μπάντα έχει σταματήσει κάπου μεταξύ της αρχής και μέσων της δεκαετίας των 80’ς.

Οι επιρροές τους είναι σαφείς κι εύκολα εντοπίσιμες, αφού οποιοσδήποτε έχει μια μικρή πείρα στον ήχο μας θα εντοπίσει στην παρούσα δουλειά έντονες αναφορές στην Βρετανική metal σκηνή και ιδιαίτερα το NWOBHM κίνημα, τους IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, MOTORHEAD και ίσως τους BLACK SABBATH. Τώρα, όσοι έχουν ψαχτεί λίγο παραπάνω θα εντοπίσουν και αναφορές στους πρώιμους RIOT (εποχής «Narita»), αλλά και σε συγκροτήματα θρύλους της Σουηδίας όπως οι HEAVY LOAD και GOTHAM CITY. Προσωπικά βρήκα και κάποια RAINBOW – DEEP PURPLE ψήγματα στην σύνθεση με τίτλο «Uncrown the King». Το συγκρότημα, όμως δεν περιορίζεται μόνο στον κλασσικό 80’ς metal ήχο αφού σε κάποιες συνθέσεις του, όπως για παράδειγμα αυτή με τον τίτλο «New world Order» θα βρείτε και κάποια έντονα punk rock περάσματα (αυτή η εντύπωση ίσως να οφείλεται και στα φωνητικά του τραγουδιστή του συγκροτήματος).

Όλες τις παραπάνω επιρροές τους οι LEADBREAKER τις έχουν αφομοιώσει με πολύ δημιουργικό τρόπο και τις έχουν μετουσιώσει στο δικό τους προσωπικό στυλ κι αυτός είναι ένας λόγος που κάνει το συγκεκριμένο συγκρότημα να ξεχωρίζει από άλλες μπάντες που έχουν ανάλογο ύφος. Προσωπικά δηλώνω ότι δεν είμαι μεγάλος οπαδός όλου αυτού του retro metal κινήματος, αλλά όταν υπάρχει κάτι αξιόλογο να ακούσω δεν θα πω όχι. Και η συγκεκριμένη κυκλοφορία έχει πολλές καλές στιγμές και πρωτότυπες ιδέες που κράτησαν το ενδιαφέρον μου ως ακροατή αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Δεν θα σας κουράσω περισσότερο. Αν σας αρέσει ο metal ήχος των early και mid 80’s τότε αυτή η κυκλοφορία θα σας προσφέρει πολλές καλές στιγμές ακρόασης.

Copyright 2021. All Right Reserved.