Iron Maiden - Senjutsu

THE LORDS OF SENJUTSU

Εδώ και ένα μήνα οι Iron Maiden κυκλοφόρησαν τον 17ο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Senjutsu’’. Από την Parlophone σε διάφορες απλές, άλλες πιο όμορφες και κάποιες απόλυτα φετιχιστικές εκδόσεις. Έτσι εδώ θα γράψω και θα διαβάσετε τις εντυπώσεις μου μετά από ένα μήνα ακροάσεων, για το νέο δίσκο των Iron Maiden, αφού συμφωνήσουμε ότι κάτι που φαίνεται απόλυτα θετικό σε κάποιον ,σε άλλον μπορεί να φαντάζει αρνητικό.

Τα κομμάτια, συντριπτικά τα περισσότερα, μιλούν και λένε πάρα πολλά σε αυτούς που τα ΑΚΟΥΝ, αλλά θέλουν πολλές πολλές ακροάσεις για να τραγούδιονται κιόλας από αυτούς. Καθώς δεν γίνονται κτήμα του ακροατή με την μία. Κάτι που παρατηρείται σε σε αρκετά κομμάτια τους από "X Factor" και δώθε δίσκους τους. Έτσι ξεκινάει το ’Senjutsu’’ με το ομώνυμο κομμάτι. Εξαιρούνται τα ήδη γνωστά "Stratego" και "Writing On The Wall", μαζί με τις folk ανησυχίες του, καθώς και το "Days Of Future Past" που κρατούν σχετικά ψηλά το metalικό φρόνημα και βάζουν τον ακροατή σε ένα κοπάνημα - ξεμούδιασμα με τον καλπάζοντα σε σημεία ρυθμό τους, μετά από το εναρκτήριο υπνωτιστικό - μυσταγωγικό ομώνυμο "Senjutsu". Το πρώτο cd, καθώς από αυτό το format έχουν γίνει οι ακροάσεις το εμπλουτίζουν τα ‘’Lost In The Lost World’’ και ‘’The Time Machine’’ που μαζί με το "Darkest Hour" που ανοίγει το δεύτερο cd, είναι τα πιο όμορφα κομμάτια του "Senjutsu", καθώς έχουμε τρεις απίστευτες συνθέσεις που τους χαρίζει περισσότερη ομορφιά και το παίξιμο όλων και η πολύ καλή παραγωγή. Τα τρία τελευταία κομμάτια, δημιουργίες του Steve Harris, είναι ένας δίσκος από μόνα τους και ένας ολάκερος κόσμος από νότες, λέξεις, έμπνευση, φαντασία, ευαισθησία και καλλιτεχνική ελεγεία. Στα "Death Of The Celts" με την Κέλτικη φορεσιά του, "The Panchment" με την έντονη διαφορετικότητα του και το επικό "Hell On Earth" μεθάς από μουσική βγαλμένη από την ψυχή του Steve Harris. Έτσι είναι ένα στοίχημα το πως αυτά τα κομμάτια θα περάσουν στα live τους. Εγώ θα έλεγα μπορούν έστω και δύσκολα. Αυτό όμως είναι μέχρις ενός περιορισμένο σημείο το ζητούμενο. Οι δίσκοι και τα κομμάτια που τους απαρτίζουν και των Iron Maiden απευθύνονται σε όλο τον κόσμο. Και μπορεί να λειτουργούν και σε μοναχικές ακροάσεις και μπροστά στον πολυπληθή λαό των Iron Maiden. Στην πρώτη περίπτωση το "Senjutzu" είναι νόστιμο λουκουμάκι. Στην δεύτερη είναι μια καλή πρόκληση για την μπάντα και τους οπαδούς Η εποχή των τιτάνιων εννοείται, "Trooper", "Aces High" κλπ ανήκει στον όμορφο κόσμο του παρελθόντος. Το σήμερα, εδώ και κοντά τρεις δεκαετίες των Iron Maiden, έχει τέτοιες καλλιτεχνικές δημιουργίες που το metal είναι τα πόδια στερεωμένα στο έδαφος και τα μάτια, χέρια και αυτιά στραμμένα στον χωρίς ορίζοντα ουρανό και προς τις προοδευτικές τάσεις.

Ας απολαύσουμε το νέο Iron Maiden, όπως του (μας) αρμόζει. Έχουμε αυτήν την επιλογή. Μπορούμε ακόμα να το αφήσουμε στην άκρη προτιμώντας μια πιο νέα ‘’almost famous’’ μπάντα. Μπορούμε να ακούσουμε νέους ή παλαιότερους δίσκους από γνωστές ή λιγότερο γνωστές μπάντες. Ή μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά, απολαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, το "Senjutsu" των Iron Maiden κραυγάζοντας γηπεδικά ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ MAIDEN MAIDEN!!! Μας εμποδίζει κανείς???!!!
Ωραίοι οι Maiden, ωραίο και το ‘’Senjutsu’’ και ακόμα ωραιότερη, μαζί του και η ζωή μας!!!

 

Copyright 2021. All Right Reserved.