METAL CHARM - Kaleidistopik

METAL CHARM – Kaleidistopik

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας το όνομά τους πίστεψα ότι είχα να κάνω με ένα συγκρότημα κλασσικού heavy metal ήχου με κάποιες πιθανώς μελωδικές τάσεις. Οι φίλοι μας, όμως, από την Σμύρνη της Τουρκίας αποδεικνύεται ότι στο ντεμπούτο τους έχουν πιο άγριες διαθέσεις και μου υπενθυμίζουν γι’ άλλη μια φορά ότι ποτέ δεν κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του.

Όπως προανέφερα ο δίσκος τους με τίτλο «Kaleidistopik» αποτελεί την πρώτη δουλειά του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022, οπότε μπορούμε να μιλάμε και για μια πολύ πρόσφατη δουλειά. Από τις πρώτες νότες που ανοίγουν την εν λόγω δουλειά αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις να κάνεις μ’ ένα συγκρότημα που ανήκει στον ακραίο χώρο της metal μουσικής το οποίο όμως δεν φοβάται να εντάξει στον ήχο του και κάποια μελωδικά στοιχεία προκειμένου να του δώσει περισσότερο βάθος και ποικιλία.

Προσωπικά θα έλεγα ότι ο ήχος τους κινείται στο είδος του thrash metal και δη της Γερμανικής σκηνής. Μάλιστα θα έβαζα στοίχημα ότι στις επιρροές τους έχουν σαφώς συγκροτήματα όπως οι KREATOR και οι DESTRUCTION και φυσικά οι SLAYER όταν ξεστρατίζουν προς τον Αμερικάνικο thrash metal ήχο. Ειδικά ως προς τις KREATOR επιρροές αυτές μου φαίνονται πιο έντονα λόγω και των φωνητικών του τραγουδιστή της μπάντας με το όνομα N.O.A. που με την ερμηνεία του μου δημιούργησε την εντύπωση μιας πιο death metal εκδοχής του Mille" Petrozza. Πέραν των thrash metal στοιχείων ο ήχο τους έχει και στοιχεία από την death metal σκηνή και το κλασσικό heavy metal και συγκεκριμένα από συγκροτήματα όπως οι IRON MAIDEN και οι MOTORHEAD, ενώ δεν λείπουν και κάποια ποιο grove metal περάσματα.

Το συγκρότημα ακούγεται πολύ δεμένο και δημιουργούν συνθέσεις που διακρίνονται για το συμπαγές ρυθμικό τους τμήμα και τα επιθετικά τους riffs με κάποια μελωδικά περάσματα και καλής τεχνικής κιθαριστικά lead και solo μέρη. Επίσης, για το ύφος του το άλμπουμ διαθέτει ποικιλία και σε καμιά περίπτωση δεν κουράζει. Σε αυτό πιθανόν να συμβάλει και η διάρκεια της κυκλοφορίας που είναι λίγο πάνω από τη μισή ώρα κι αποδεικνύει ότι οι METAL CHARM θέλουν να δημιουργήσουν συνθέσεις με ουσία και ότι δεν πλατειάζουν άσκοπα μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουν.

Ωραίο και δυναμικό το ντεμπούτο του συγκροτήματος γεμάτο πάθος για την μουσική που παίζουν το οποίο αφήνει ελπίδες για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Νομίζω ότι οι φίλοι του thrash/death metal ήχου αξίζει να κάνουν έναν κόπο και να ακούσουν την εν λόγω κυκλοφορία.

Copyright 2024. All Right Reserved.