NIGHT PROWLER - No Escape...

NIGHT PROWLER - No Escape...

Ότι η Βραζιλία έχει μια δυνατή και παραγωγική metal σκηνή είναι γνωστό σε όλους. Μπορεί να μας συστήθηκε, ως σκηνή, παγκοσμίως κυρίως με τον power και thrash metal ήχο της, παρόλα αυτά θα βρείτε σ’ αυτήν ποιοτικά συγκροτήματα από όλα τα είδη της heavy metal μουσικής.

Οι NIGHT PROWLER, που το όνομα τους, κατά τον γράφοντα, παραπέμπει στους IRON MAIDEN, ιδρύθηκαν το 2017. Το 2018 κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο τους με τίτλο «No Escape...». Προφανώς η ποιότητα της κυκλοφορίας κέντρισε το ενδιαφέρον και της Dying Victims Productions, η οποία αποφάσισε να την επανακυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Από ότι βλέπω η μόνη διαφορά μεταξύ της αρχικής κυκλοφορίας και της παρούσας είναι το διαφορετικό εξώφυλλο.

Ας μπούμε όμως και στην ουσία. Όπως ανέφερα παραπάνω οι IRON MAIDEN είναι σίγουρα από τις μεγάλες αδυναμίες του συγκροτήματος, αφού η επιρροή του είναι διάχυτη σε όλες τις συνθέσεις. Παρόλα αυτά, η επιρροή τους αυτή αποδίδεται με όμορφο και φρέσκο τρόπο που δεν ενοχλεί. Ένα ακόμη συγκρότημα που μου έφερε στο νου η έντονη μελωδικότητα των συνθέσεων τους είναι οι GRIM REAPER. Ναι καλά καταλάβατε το NWOBHM στοιχείο είναι εντονότατο. Δεν σταματούν, όμως, μόνο εκεί, μιας και θα βρείτε και αναφορές στους έτερους μεγάλους του heavy metal ήχου, δηλαδή τους JUDAS PRIEST. Και φυσικά υπάρχουν συνθέσεις όπως το «Never Surrender» που έχει μια έντονη U.S. metal αισθητική και προσωπικά μου θύμισε τους HELSTAR. Α, και μιας και μίλησα για HELSTAR, η φωνή του Fernando Donasi, ενώ ανήκει στην σχολή που δημιούργησε ο Bruce Dickinson, προσωπικά αρκετές φορές μου έφερε στο νου και τον James Rivera.

Στην παρούσα κυκλοφορία το λοιπόν, θα ακούσετε 10 συνθέσεις γεμάτες μελωδία, ταχύτητα και ενθουσιασμό. Σίγουρα δεν είναι ότι πιο πρωτότυπο υπάρχει, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς στο heavy metal δεν μας ενδιαφέρει η πρωτοτυπία, όσο το να ακούσουμε συνθέσεις που θα μας ενθουσιάσουν και θα μας κάνουν να τραγουδήσουμε μαζί τους υψώνοντας τις γροθιές μας στον αέρα. Ε, σ’ αυτό οι NIGHT PROWLER τα πάνε πολύ καλά.

 

 

Copyright 2021. All Right Reserved.