STORMCROW - Face the Giant

STORMCROW - Face the Giant

Λίγο οι δουλειές, λίγο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Εθνικών ομάδων, συνέβαλαν στο να πέσουν οι παραγωγικοί μου ρυθμοί ως προς τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο site. Καιρός, λοιπόν, να βάλω μπρος τις μηχανές και θα ξεκινήσω με μια αρκούντως δροσερή κυκλοφορία για το ζεστό καλοκαίρι που σιγά σιγά φαίνεται να έρχεται.

Βασικά ο όρος δροσερή είναι ευφημισμός, αφού ο ήχος των Ιταλών STORMCROW κυοφορεί μέσα του την παγωνιά των ανέμων της χιονοθύελλας και το σκοτάδι του βαρύ χειμώνα που προφητεύει η Σκανδιναβική μυθολογία στις ιστορίες της γύρω από το ράγκναροκ. Κι, όμως, παρά αυτή την ακρότητα που χαρακτηρίζει τον ήχο τους, οι STORMCROW δεν φοβούνται να περάσουν και αρκετά μελωδικά μέρη που σε ορισμένες στιγμές προσεγγίζουν τον μελωδικό death/thrash metal ήχο συγκροτημάτων όπως AMON AMARTH (για παράδειγμα το τραγούδι με τίτλο «Relentless»). Υπάρχουν επίσης αναφορές και στην πρωτόλεια Γερμανική thrash metal σκηνή και δη τους πρώιμους SODOM και KREATOR. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που αναφέρω είναι η σύνθεση «River of Decay». Και δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν και σημεία όπου ρίχνουν ταχύτητες και εισαγάγουν επικά mid tempo περάσματα που οφείλουν πολλά κυρίως στους BATHORY αλλά και στους MARDUK εποχής «Nightwing».

Με το «Face the Giant» οι STORMCROW δημιουργούν ένα δίσκο που γεννά εικόνες στο μυαλό του ακροατή. Εικόνες παγωμένων τοπίων όπου ο άνεμος λυσσομανά και πεδίων αποκαλυπτικής μάχης. Ο δίσκος διαθέτει επική ατμόσφαιρα που είναι κυρίαρχη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό αυτής της κυκλοφορίας και σίγουρα θα φέρει στο νου σας τους παλιούς καλούς IMMORTAL. Κι εν τέλει μια κυκλοφορία που διαθέτει αξιοσημείωτη ποικιλία για το είδος που υπηρετεί, ήτοι το Black Metal.

Επίσης μου άρεσε πολύ και η παραγωγή της συγκεκριμένης κυκλοφορίας που διαθέτει ένα φυσικό ήχο που από τη μια αναδεικνύει την επιθετικότητα της μουσικής του συγκροτήματος κι από την άλλη σε αφήνει να ακούσεις αρκετές λεπτομέρειες.

Ομολογώ ότι δεν είμαι ο πλέον ειδικός για το συγκεκριμένο είδος μουσικής, αλλά μπορώ να πω ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και την θεωρώ μια αξιόλογη και ποιοτική κυκλοφορία για το είδος της. Αν, λοιπόν, αρέσκεστε σε τέτοιου είδους ακούσματα, αυτή εδώ είναι μια κυκλοφορία που πρέπει να την προσέξετε.

Copyright 2021. All Right Reserved.