Descending Fate - Castle of Ice

Descending Fate - Judgement Day HD (Arkeyn Steel Records) 2017

U.S. Power/Prog Metal θαυμάσιο εύρημα

Η ιστορία των Descending Fate έχει ως εξής: To 1991 ο κιθαρίστας  Jim  Springer μετακομίζει στην Φλόριντα για οικογενειακούς λόγους και αμέσως ξεκινά την δική του μπάντα. Η μπάντα συμπληρώνεται ως πεντάδα με δεύτερο κιθαρίστα, ντράμμερ, πληκτρά και τραγουδιστή/μπασίστα. Η μπάντα κυκλοφόρησε 3 κασετες-ντέμος με πολλές αλλαγές στις σύνθεση της μπάντας μέχρι το 1997 που διέλυσαν μιας και οι συχνές μετακομίσεις-σπουδές-εργασία λόγω του μέσου όρου ηλικίας τους δεν τους επέτρεψε για κάτι περισσότερο. Αυτά τα τρία demos έρχεται να ενώσει σε μια σπουδαία συλλογή (με τίτλο Castle Of Ice) η Arkeyn Steel στον περιορισμένο αριθμό των 500 cds ( τα πρώτα 30 με pro-print promo εικόνα) εδώ και ένα μήνα. Για την ιστορία, ο  Jim  Springer μαζί με τον Stacey King, drummer και στα τρια demos των Descending Fate αλλά και τον τραγουδιστή του τελευταίου, δημιούργησαν τους Spellbinder (το ντεμπούτο τα ‘’σπάει’’), πάντοτε στο prog/power ύφος τους.

Σφραγίδα ποιότητας όπως πάντα. Μέτριος ήχος που έχει επιληφθεί της καλύτερης μεταχείρισης, όπως πάντα. Τρομερές συνθέσεις όπως πάντα. Πληρότητα σε ότι αφορά βιογραφικά, φωτογραφίες, στίχους, τα άπαντα του υλικού τους. Όπως πάντα. Επιβεβλημένη αγορά για τους λάτρεις του U.S. Power/Prog Metal. Με τις κιθάρες να γλιστρούν και να κηρύσσουν τι εστί μελωδία. Με την φωνή να σκαρφαλώνει όσο πιο ψηλά (σε σημεία πιο επικίνδυνα από όσο αντέχει) μπορεί στον Όλυμπο των θεικών φωνών. Η δημιουργία μουσικής για αυτούς και για εκείνη την εποχή ήταν στιγμές ευχαρίστησης και χαράς πάνω από όλα για τους ίδιους. Ήταν οι ίδιοι οπαδοί, άκουγαν και έπαιζαν αντίστοιχα παρόμοια μουσική. Μια ευλαβική λειτουργία γεμάτο δισολιές για τους παρευρισκόμενους. Οι ρυθμοί σε μεσαίες ταχύτητες, πάντοτε δημιουργικοί και προωθητικοί για να χτίσουν μελωδία και δύναμη συνάμα, οι κιθάρες. Με τα πλήκτρα να είναι βαριά και να συνάπτουν στον εκμαυλισμό του ακροατή. Η σειρά των demos ακούγεται από τα πιο πρόσφατα στα πιο παρελθοντικά. Το ομώνυμο τραγούδι ‘’Castle Of Ice’’ κερδίζει καρδιές και δίκαια έδωσε τον τίτλο και σε όλη την συλλογή. O Mike Blair σε εμψυχώνει και σου δίνει κουράγιο και τις καταιγίδες από riffs που έπονται.

Το δεύτερο ντέμο ξεκινά με ακόμα καλύτερους οιωνούς. Πιο Prog παρά Power, τα πλήκτρα πιο μπροστά, η φωνή πολύ καλύτερη, στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον. Ο ήχος ακόμα πιο μέτριος αλλά και ποιος ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. To ‘’Victim Of Greed’’ αναρριχήθηκε στην λίστα με τα αγαπημένα μου τραγούδια με απίστευτη ευκολία. Κρίμα που η φωνή του Curtis McGuinn χάθηκε από το μεταλλικό προσκήνιο. Έγχορδα και φωνή διασταυρώνουν τα ξίφη τους και ατμοσφαιρική μελωδία από τα πλήκτρα σιγοντάρει την μάχη. Ένα και ένα τα τραγούδια του συγκεκριμένου demo. Πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω στο χρόνο έχουμε άλλα τέσσερα τραγούδια και μια ασχολίαστη προσπάθεια. Το ‘’Faded Dreams’’  βρίθει ζωντάνιας. Όπλα ατσαλιού στα χέρια τους και μια πιο αισθαντική φωνή (Eddie) που εκφράζεται με μεγαλύτερη ευκολία και διάπλαση. Το αποδεικνύουν και με άνεση στο ‘’ Out on the Pouring Rain’’ με ακουστικές κιθάρες (όπως και στο ορχηστρικό τραγούδι που ακολουθεί), ήρεμους ρυθμούς (αν και στα drums οργιάζει που και που) ενώ οι κιθάρες αιμορραγούν. Τρομερό με μοναδικό μείον την διάρκεια του.

Υ.Γ. 1)Faded Dreams demo 85%   2) Castle Of Ice demo 90%  3) Judgement Day demo 80%

 

Copyright 2024. All Right Reserved.