WICKED MACHINE - Chapter II

WICKED MACHINE – Chapter II

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το τι συνειρμούς μπορεί να κάνει ο ανθρώπινος νους. Γράφοντας αυτές τις σειρές μου ήρθε στο νου παλιά διαφήμιση γνωστής μάρκας ουίσκι όπου εμφάνιζε το προσωπικό της να μην βιάζεται να παράξει το προϊόν θεωρώντας ότι ο χρόνος είναι αυτός που επιδρά ευεργετικά στην ποιότητά του. Ο λόγος που έκανα αυτόν τον συνειρμό είναι η παρούσα κυκλοφορία των Ιταλών WICKED MACHINE που κυκλοφόρησε 6 χρόνια μετά το ομότιτλο ντεμπούτο της μπάντας. Προφανώς και τα μέλη του συγκροτήματος είναι της ίδιας λογικής με τους υπαλλήλους της ως άνω εταιρίας ουίσκι ή έτσι θέλω να φαντάζομαι.

Μέσα σ’ αυτά τα 6 χρόνια μπορούν να αλλάξουν πολλά. Είναι άλλωστε γνωστή σε μας η ρήση όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Κι, όμως, σε πείσμα της ρήσεως τα πάντα ρει οι WICKED MACHINE με την κυκλοφορία τους αυτή δείχνουν ότι η αγάπη για την heavy metal μουσική μπορεί να παραμείνει σταθερή αξία κι ότι τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει αν έχεις μέσα σου το δαιμόνιο της δημιουργίας.

Το άλλο εκπληκτικό είναι ότι παρά το πέρασμα των 6 χρόνων από το ντεμπούτο τους, η κυκλοφορία αυτή έρχεται σαν φυσική συνέχεια αυτού. Η μπάντα συνεχίζει ακριβώς από κει που μας άφησε με αυτό, αλλά εδώ ακούγεται ακόμη πιο ώριμη και σίγουρη για τις μουσικές επιλογές της χωρίς να υστερεί σε ενθουσιασμό.

Για όσους, λοιπόν, δεν ξέρουν το συγκρότημα και δεν έχουν ακούσει ούτε την πρώτη τους κυκλοφορία (πραγματικά καλό είναι να το κάνετε) θα σας πω ότι οι WICKED MACHINE κινούνται στο μουσικό ύφος του μελωδικού metal με κάποια hard rock στοιχεία που κάνουν τον όλο ήχο τους ακόμη πιο ποικιλόμορφο και «πικάντικο». Heavy metal, λοιπόν, που σέβεται κι αγαπάει την κληρονομιά που άφησαν συγκροτήματα όπως οι IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, DIO, SCORPIONS, LOUDNESS και WHITESNAKE, και δημιουργεί τις δικές του συνθέσεις που έχουν αυτή την αίσθηση του γνώριμου και ταυτόχρονα του φρέσκου. Στοιχεία που για τον γράφοντα συμβάλλουν πολύ στο να αγαπήσεις μια κυκλοφορία και να την εντάξεις σ’ αυτές που θέλεις να ακούσεις κι άλλες φορές στο μέλλον. Πέραν, δε, των δικών τους συνθέσεων μου άρεσε πολύ και η διασκευή που έκαναν στο τραγούδι “Wild Boys” των DURAN DURAN που στην κυριολεξία το μεταμόρφωσαν σε δική τους σύνθεση και προσωπικά μου άρεσε περισσότερο κι από το πρωτότυπο.

Εκτός από το καλό δέσιμο που έχει το συγκρότημα και της υψηλής τεχνικής του κατάρτισης, ένα στοιχείο που για μένα χαρακτηρίζει τον ήχο τους και με κάνει να αγαπώ τις δουλειές τους είναι και η φωνή του Alberto "Drago" Ragozza που μπορεί να μην είναι η καλύτερη που έχετε ακούσει αλλά είναι ιδιαίτερη και χαρακτηριστική.

Έχοντας, ήδη, εντάξει στις αγαπημένες μου κυκλοφορίες το ντεμπούτο τους, μπορώ να πω ότι κι αυτή η κυκλοφορία θα χει την ίδια μοίρα, διότι δεν γίνεται να μην σου αρέσει κλασσικό heavy metal με μια δόση hard rock αλητείας που είναι βγαλμένο μέσα από την ψυχή των μουσικών που το δημιούργησαν.

Copyright 2024. All Right Reserved.