ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ TRANSCENDENCE ΤΩΝ CRIMSON GLORY

Πολλοί φίλοι θα έχετε δει το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του θρυλικού Transcendence των Crimson Glory.

Στο οπισθόφυλλο του δίσκου υπάρχει ένας αστρικός κύκλος και κάποιοι περίεργοι χαρακτήρες που κανείς δε μπορεί να βγάλει νόημα…

Κάποιοι ίσως προσπαθήσατε να αποκωδικοποιήσετε αυτούς τους χαρακτήρες, κάποιοι και μάλλον οι περισσότεροι δε μπήκατε καν στον κόπο, εξάλλου η ακρόαση και μόνο του Transcendence σε απονεύρωνε και δεν σε ενδιέφερε τίποτα άλλο από το να απολαύσεις την ατμόσφαιρα και τις εξαιρετικές μελωδίες του.

Όταν έπεσε το δισκάκι στα χέρια μου, δεν είχα δώσει ούτε εγώ ιδιαίτερη σημασία για αυτούς τους χαρακτήρες… μέχρι ένα βράδυ, που ακούγαμε με έναν φίλο το άλμπουμ και αποφασίσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τον γρίφο στο οπισθόφυλλο.

Crimson_Glory-Transcendence-Interior_Frontal_0.jpg

Το δύσκολο σε τέτοιους γρίφους είναι να βρεις από που θα ξεκινήσεις…
και ευτυχώς αυτό δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολο όπως φαίνονταν. Σημαντική ήταν η διαπίστωση ότι οι χαρακτήρες στο πάνω μέρος του αστρικού κύκλο (στο οπισθόφυλλο) ήταν 7 και 5, δηλαδή όσοι του ονόματος της μπάντας CRIMSON GLORY.

Από εκεί ξεκινήσαμε να αντιστοιχούμε τους περιέργους χαρακτήρες σε γράμματα του αγγλικού αλφάβητου…

Οπότε στην πρώτη λέξη το ζ είναι το C, το θ το Ι, το φ είναι το S το λ το O, το ω το Ν…
το ίδιο κάναμε και για την 2η λέξη.

Διαπιστώσαμε στο κάτω μέρος του κύκλου ότι η λέξη είχε τον ίδιο αριθμό χαρακτήρων όπως η λέξη Transcendence. Μετά την αντιστοίχιση είχαμε αποκρυπτογραφήσει περισσότερα γράμματα και έμενε να αποκρυπτογραφήσουμε τις 4 φράσεις με τους περίεργους χαρακτήρες.

Φυσικά και υπάρχουν 6-7 χαρακτήρες στο κρυπτογραφημένο κείμενο, τους οποίους εφόσον έχεις την πλειοψηφία της αντιστοιχίας μπορείς από τα συμφραζόμενα να διαπιστώσεις το γράμμα του αλφάβητου που αντιστοιχεί.

Τελικά αυτό που προκύπτει από την αποκρυπτογράφηση είναι…

messas-inlay_0.jpg

We Will Strike Down – We Are Your Future

The Ones Who Lead Us – We Are Forever

Copyright 2024. All Right Reserved.