ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ STEEL ARCTUS

Δυναμικό ξεκίνημα με album για τους Steel arctus τo 2020. To metalzone.gr επικοινώνησε για τις λεπτομέρειες !

Πως ξεκίνησαν όλα για τους  Steel arctus ;

Αρχικά θέλω  να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας στην μουσική μας.Η μπάντα ξεκίνησε σαν band-project με κύριο στόχο να παίξουμε epic/power metal.Δούλευα για αρκετό καιρό στο μυαλό μου έναν δίσκο σε αυτό το ύφος με βασικό πρωταγωνιστή έναν πολεμιστή από τα βουνά της Πίνδου. Αρχές του 2020 είχα αρκετό υλικό από ριφ και στίχους, οπότε άρχισα να τα δουλεύω σε τελικούς οδηγούς .Στα φωνητικά συνεργάστηκα με τον Τάσο Λάζαρη, έναν από τα τις ανερχόμενες φωνές στην Ελλάδα. Στα τύμπανα συνεργάστηκα με έναν Πορτογάλο ντραμερ,τον  Xines. Όλοι δουλέψαμε από τα προσωπικά μας στούντιο και στην συνέχεια η μίξη και το μάστερινγκ έγιναν απο τον Στράτο Καραγιαννίδη στο Valve Studio στην Θεσσαλονίκη.Για το εξώφυλλο που ηταν πολύ σημαντικό,έγινε απο τον κορυφαίο Μάνο Λαγουβάρδο.Έδωσε σάρκα και οστά στον ήρωα Steel Arctus.

Τι έχει παιχτεί ως τώρα ;

Ώς τώρα κόσμος σιγά σιγά  μαθαίνει για την μπάντα  μέσω κάποιων βίντεο στο youtube.Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε το άλμπουμ με διαδυκτυακά μέσα και όσο μπορουμε να έχουμε επαφή με του οπαδούς.

Ηχητικά που κινείστε επιρροές ;

Ηχητικά θέλουμε να κινηθούμε στο epic/power metal με επιρροές όπως Manowar και Running Wild. Σίγουρα μέσα στον ήχο μας υπάρχει η επιρροή απο Judas Priest,Iron Maiden και Savatage.Κάθε φορά που το ακούω βρίσκω και μια από τις μπάντες που όλοι μεγαλώσαμε ακούγοντας heavy metal.

COVER STEEL ARCTUS_0.jpg

 Ντεμπούτο άλμπουμ το 2020 για εσάς. Μιλήστε μας για αυτό.

Ήταν ένα μεγάλο όνειρο να πραγματοποιηθεί το άλμπουμ και όλα πήγαν πολύ καλά με την κυκλοφορία. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου μέσω της Valve Records και είναι διαθέσιμο στην σελίδα μας στο bandcamp. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις ακόμα για την προώθηση και θα δούμε πώς θα πάει.

Υπάρχει κάποιο concept ;

Υπάρχει το concept γύρω από τις περιπέτειες του πολεμιστή Steel Arctus ,ο οποίος μάχεται στα βουνά της Πίνδου με σκοτεινές δυνάμεις .Κάθε τραγούδι έχει στοιχεία από την μάχη και τις καταστάσεις που περνάει ο ήρωας πολεμιστής.

Η ιστορία θα συνεχιστεί σε επόμενες δουλειές ;

Ναι σκοπός της μπάντας είναι όλοι οι δισκοι να συνδέονται γύρω απο την ιστορία και τον κόσμο του Steel Arctus.

Τι ανταπόκριση έχετε λάβει μέχρι στιγμής ;

Είναι θετικό ότι έχει αρχίσει να κινείται το όνομα της μπάντας και κόσμος απο όλο τον κόσμο άρχισε να στηρίζει την προσπάθεια μας.Επίσης webzines απο Ελλάδα και εξωτερικό γράφουν θετικά σχόλια για τον δίσκο οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες για αυτό.

 Η πανδημία μοιάζει να έχει παγώσει το χρόνο. Ποιά τα σχέδια του γκρουπ μέσα σε αυτή τη συγκυρία ;

Επειδή είμαστε κυρίως studio project και δουλέυουμε μέσω διαδυκτύου δεν έχουμε προβλημα για δημιουργία νέου υλικού.Σκοπός είναι να κάνουμε ενα δευτερο άλμπουμ και να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς γιατι το βασικο μέλημα μας είναι να παίξουμε heavy metal.

Τo metalzone.gr εύχεται καλύτερα για το μέλλον τα τελευταία λόγια ανήκουν πάντα στο συγκρότημα.

Ευχαριστούμε πολύ για την όλη στηριξη εσας και τους αναγνώστες σας.Να ευχηθούμε να επιστρέψουμε γρήγορα σην καθημερινότητα μας και ο κόσμος να μπορεί πάλι να απολάυσει τις αγαπημένες του μπάντες σε συναυλίες. Stay metal!

Copyright 2024. All Right Reserved.