Σeptember Code @ Lazy

Δεν είχα δει ποτέ Σeptember Code live αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να μετρήσω της φορές που έχω απολαύσει το Δημήτρη Κοσκινά να λιώνει την κιθάρα με τους Bigus Dickus. Η άποψη μου για αυτό  το μουσικό λοιπόν ήταν ότι πρόκειται για ένα παίχτη που με τα δάχτυλά του μπορεί να κάνει τη Schecter να παραμιλάει στο πρόσταγμά του, μπορεί επάξια να αναλάβει το μικρόφωνο με ένα θρασύ αλήτικο στυλάκι και κάνει πονηρά αστεία ευρείας γκάμας από ποδόσφαιρο και thundercats μέχρι ταινίες ερωτικού περιεχομένου και super mario. Το βράδυ της Παρασκευής 05ης Φλεβάρη στο Lazy ήταν το βράδυ που άλλαξε την εικόνα του για πάντα. Γιατί εκεί που νόμιζα ότι είχα να κάνω με ένα έξυπνο ταλαντούχο metalόμουτρο, βρήκα μπροστά μου ένα μελαγχολικό πρίγκιπα σε μια ατμόσφαιρα που τα είχε όλα.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Οι Σeptember Code είναι progressive γιατί όπως λέει και ο φίλος μου ο Paik “έχουν περίεργα μετρήματα” αλλά επειδή το progressive είναι μια έννοια ξεχειλωμένη όσο δεν παίρνει για να σου δώσω με λέξεις τον ήχο τους θα σου πω ότι, υπήρχαν σημεία που μου θύμιζαν Gathering, Anathema, Tool, Porcupine Tree, Rush. Τα κιθαριστικά σόλο είναι απίστευτης μαεστρίας. Τα ντραμς είναι σκέτος μετρονόμος και τα πλήκτρα εντελώς μη αναμενόμενα. Τα φωνητικά είναι θεατρικά, ειλικρινή και αντρικά χωρίς να είναι επιθετικά. Έχουν μια γνήσια τρυφερή και συνάμα αρσενική έκφραση χωρίς υπερβολές ή φτιασιδώματα. Αν έπρεπε να τα περιγράψω με μια λέξη θα έλεγα αλήθεια.  

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n


\r\nΤα τραγούδια του καινούριου άλμπουμ που κυκλοφόρησε μόλις ηλεκτρονικά ομολογώ ότι μου άρεσαν περισσότερο ίσως γιατί είναι πιο κοντά στα ακούσματά μου ίσως γιατί έχουν λίγο περισσότερο νεύρο και έκρηξη συγκρινόμενα με τα προηγούμενα που ήταν περισσότερο ατμοσφαιρικά και μελαγχολικά. Ο κόσμος υποδέχθηκε θερμά τις νέες συνθέσεις των Σeptember Code και στα άμεσα σχέδια τους περιλαμβάνεται μια δεύτερη εμφάνιση στο Hard Rock Hell στην Ουαλία. Ωστόσο υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει και δεύτερη ευκαιρία να τους απολαύσουμε ζωντανά στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ανάμεσα στα τραγούδια τους έβαλαν μια διασκευή των King Crimson και μια Rush.

\r\n\r\n

\r\n\r\n


\r\nSetlist

\r\n\r\n

01-B4U
\r\n02-WAR0
\r\n03-SELF CRISIS
\r\n04-ACTION/REACTION0
\r\n05-2 SMILES AGO
\r\n06-NOVA RIDE
\r\n07-ECHO VIRUS
\r\n08-FEAR NO MORE
\r\n09-ANOTHER BUT
\r\n10-CENTURY SCHIZ.....
\r\n11-D DAY

\r\n\r\n

Διάλειμμα λίγων λεπτών και επαναφορά

\r\n\r\n

12-HUMANIZE
\r\n13-PITCH IS THEME
\r\n14-SKEPTIC
\r\n15-XeCUTE
\r\n16-BEAUTIFUL AS A SIN
\r\n17-REMEMBERING MIRRORS
\r\n18-YOU MAY LEAVE NOW
\r\n19-SIRENS
\r\n20-BLANK
\r\n21-CAUSE KEY
\r\n22-TOM SAWYER
\r\n23-GUNS FOR LOVIN

\r\n\r\n

Καλοτάξιδο φθινοπωρινοί πρίγκιπες εμείς θα το απολαύσουμε σίγουρα το τρίτο ταξίδι που μας σκαρώσατε.

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.