ART OF SIMPLICITY - WHEN FABLES HAVE A BITTER TASTE PRESENTATION @ Remedy

Βράδυ Παρασκευής και στο Remedy έχει προγραμματιστεί παρουσίαση του νέου άλμπουμ των Art Of Simplicity…

Την βραδιά άνοιξαν οι Running Flames με υλικό που είχε έντονες progressive επιρροές. Ομολογώ ότι ήταν η πρώτη φορά που τους άκουσα και δεν μπορώ να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη για το υλικό τους. Το κοινό ωστόσο τους τίμησε με την παρουσία και την υποδοχή του καθώς είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και αντιδρούσαν θερμά στο υλικό τους.

Όπως ήταν προγραμματισμένο στις 23.00 ανέβηκαν επι σκηνής οι AOS. Με την ανανεωμένη τους σύνθεση να περιλαμβάνει τον Χρήστο Κουνέλη στα φωνητικά τον Γιώργο Παγίδα στο μπάσο, τον Δημήτρη Κοσκινά στην κιθάρα, τα ιδρυτικά μέλη Νίκος Μοίρας (τύμπανα) και Ματθαίος Δακούτρος (βιολί) και για τις ανάγκες του live στα πλήκτρα η Μυρτώ Τούμπα ανέβηκαν στη σκηνή.
\r\nΑπό ότι μας πληροφόρησαν τα άλμπουμ κόλλησαν στο τελωνείο και δυστυχώς δεν ήταν διαθέσιμα αλλά – κατά την ταπεινή μου άποψη, ευκαιρία να κάνουν μια επιπλέον ζωντανή εμφάνιση…

Για να είμαι ειλικρινής φοβόμουν το live γιατί ατμόσφαιρες σαν αυτή των AOS δεν είναι εύκολο να τις αναπαράγεις επί σκηνής, είναι πιο στουντιακές. Και πόσο άδικο είχα!

Οι AOS ξεκίνησαν από το Once για να καταλήξουν στο Τέλος. Όσο συμπαγείς και καλοδουλεμένες ακούγονταν οι συνθέσεις στην ηχογράφηση το ίδιο εντυπωσιακές και ίσως και περισσότερο ακούστηκαν ζωντανά. Το παιχνίδι ανάμεσα στην κιθάρα και το βιολί μας έκανε να τα χάσουμε. Δεν μπορώ να μην το γράψω… πόσο μαγικό ακούγεται το βιολί…. Με άφησε έκθαμβη. Η θεατρικότητα στα φωνητικά που μας διηγήθηκε την ιστορία του concept με μια δεινή ικανότητα για την οποία γνωρίζουμε και θαυμάζουμε το Χρήστο Κουνέλη μας έκανε να τα χάσουμε. Το εύρος από τις χαμηλές, μπάσες, στις ψηλές και στα brutal μας μετέφερε όλα τα συναισθήματα που έπρεπε να αποτυπωθούν στο κάθε τραγούδι, την αγωνία, τον πόνο, την απόγνωση, την μελαγχολία, τη θλίψη. Τα τύμπανα υπογράμμιζαν τη σκληρότητα των στοίχων έχτιζαν τοίχους και τους γκρέμιζαν, αγωνιώδεις καταδιώξεις και ήρεμες ανάπαυλες. Κιθάρα σε prog διαδρομές να ακροβατεί πάνω στις μελωδίες με δεξιοτεχνία. Μπάσο και πλήκτρα στη ραχοκοκαλιά των συνθέσεων να ολοκληρώνουν ένα συμπαγές σύνολο. Συνήθως με το progressive, προσωπικά, κουράζομαι κάποιες φορές και πριν ολοκληρωθεί το σετ. Με το When Fables Have A Bitter Taste ήθελα a little more just a little more όπως λέει και στο Τέλος. Τελευταίο τραγούδι του album που με συγκινεί πάντα περισσότερο από όλα και στο live με λύγισε… Αγαπητοί Art Of Simplicity επειδή δεν μας έφτασε, μπορούμε να το επαναλάβουμε;

Από εκεί και μετά άρχισε το πάρτι με Bigus Dickus να σαρώνουν τη σκηνή με τους guest τους : Νικητας Κισσωνας (Methexis), Στράτος Χάιδος (Ρoem), Σταύρος Γκατσόπουλος (Maidenance), Διονύσης Χριστοδουλάτος (Sorrowful Angels), Γιώργος Παγίδας & Ματθαίος Δακούτρος (Art Of Simplicity). Η απόλυτη διασκευαστική μηχανή δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για τις ικανότητές τις και το σετ περιλάμβανε κάτι για όλους! Candlemass, Psychotic Walz, Rainbow, Leatherwolf, Slayer, Metallica, Rage Against The Machine, Savatage, Judas Priest….Eπόμενο ραντεβού με τους εκπληρωτές των μουσικών σας επιθυμιών 23 Δεκέμβρη στο Remedy!

Live report & Photos Hell1 Mihailidou

Copyright 2023. All Right Reserved.