DARKEST HOUR @ AN Club

\r\n Όντας παράξενη μέρα για gig η Δευτέρα, η χαλαρή προσέλευση του κόσμου μόλις 20 λεπτά πριν ξεκινίσει το live ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτική τουλάχιστον αν συνυπολογίσει κανείς το τελευταίο show των Darkest Hour 2 περίπου χρόνια πριν. Οι Karma Violens ωστόσο δεν πτοήθηκαν και αν ανέβηκαν στη σκηνή ορεξάτοι.
\r\n
\r\n Με το Dormancy ντεμπούτο τους να είναι έτοιμο και να περιμένει την επίσημη παρουσίασή του από κάποιο label μας πρόσφεραν ορεκτικό με κομμάτια αυτού δωσμένα φυσικά με την χαρακτηριστική ζωντανή ιδρωτίλα. Κιθαριστική μουσική με το tempo να αλλάζει συχνά διαθέσεις και ρυθμικά σημεία ιδανικά για moshing! Το κοινό χειροκρότησε ένθερμα την προσπάθεια των παιδιών, ένα χειροκρότημα που άξιζε 100% μιας και εκτελεστικά ήταν κατά τη γνώμη μου από τις πιο άρτιες βραδιές τους. Τα φωνητικά του Μάριου σε άψογη φόρμα(πολύ σωστή η προσθήκη πιο brutal φωνητικών σε σημεία χάρην ποικιλίας) ταίριαξαν πολύ και στη διασκευή του Blinded By Fear. Πολύ καλό το ζέσταμα! Αναζητήστε τους!
\r\n
\r\n Συνέχεια με τη μπάντα που είχε κάνει το αντίστοιχο support και πριν δυο χρόνια, αυτή τη φορά όμως με διαφορετικό -κατά το ήμισυ- line up. Aυτό βέβαια δεν τους πτοεί, έχουν ήδη τον δικό τους κόσμο και τα πρώτα pits άρχισαν να ηλεκτίζουν τον κόσμο που τραγουδούσε και στίχους σε σημεία! Τα νέα μέλη προέρχονται από τους BLEED(rip) και φαίνεται πως έχουν δέσει πολύ καλά στο σύνολο. Μέσα σε χαβαλέ και r’n’r mood ανέβασαν και τον πρώην πλέον τραγουδιστή, Άρη να πει δυο κομμάτια μαζί τους. Πιστεύω όλοι τους ευχαριστήθηκαν στα τέρματα. Points στον τρομερό drummer με τις φοβερές δυναμικές στα χτυπήματά του!
\r\n
\r\n Ευτυχώς την ώρα που οι Darkest Hour ανέβηκαν στη σκηνή είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος από κάτω για να μη θυμίσει το πικρό σκηνικό των Impaled Nazarene πάλι το AN. Ξεκινώντας ακριβώς όπως την τελευταία φορά με το Doomsayer o υπογράφων έριξε την πρώτη βουτιά πριν τελειώσει καλά καλά το πρώτο riff. Aκολούθησε ένα καταπληκτικό show από κοινό και μπάντα, από αυτά που απλά δε θέλεις να τελειώσουν ποτέ!
\r\n
\r\n Οι τύποι νιώθουν τόσο άνετα επί σκηνής, δε σταματούν να κινούνται ούτε μισό δευτερόλεπτο και αυτή η ενέργεια μεταδίδεται σε ένα ήδη καυλωμένο κοινό με αποτέλεσμα τα μάτια σου και τα αφτιά σου να απολαμβάνουν κάτι τελετουργικό! Πρέπει να μην έμεινε ούτε μισό τετραγωνικό εκατοστό της σκηνής απάτητο εκείνο το βράδι. Ο ήχος σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος που έχουμε ακούσει αλλά μικρή σημασία είχε εκείνες τις στιγμές.
\r\n
\r\n Συνέχεια λοιπόν με κομμάτια από όλες τις δισκογραφικές καταγραφές των DH, από Μark of the Judas και Sadist Hands μέχρι Undoing Ruin αλλά και κάποια ολοκαίνουργια tracks από το album που θα κυκλοφορήγσει αυτές τις μέρες. Το κοινό συμμετείχε εξίσου σε παλιό αλλά και νέο υλικό τροφοδοτώντας ακόμα περισσότερο τα vibes. Κλείνοντας, το βράδι βρίσκει το μισό An club ανεβασμένο πάνω στη σκηνή να κάνει crowd surfing και να μοιράζεται αγκαλιές, μπακέτες, drumming και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς με την μπάντα. Παρ’όλο που έχω ξαναδεί άλλες 2 φορές τους συμπαθείς αμερικανούς θα μου κάνει πάντα εντύπωση το πόσο προσγειωμένοι anti-rock stars είναι. Άντε και του χρόνου!\r\n

\r\n

\r\nReport Jon Rem3dy Nakos \r\n

\r\n

Copyright 2020. All Right Reserved.