JADED STAR XMAS SPECIAL SHOW

Απόγευμα Σαββάτου 23 του Δεκέμβρη. Ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων. Τσεκάρισμα επιλογών. Jaded Star στο The Temple στο Γκάζι. Τηλέφωνο στον κουμπάρο. «Τι κάνεις σήμερα; Κερνάω εισιτήριο Jaded Star για τα γενέθλια μου». Απάντηση άμεσα «Μέσα, τι ώρα»… Λίγο αργότερα εκείνος θα κερνούσε εισιτήρια Insomnium και Dark Tranquility μαζί με το Happy Birthday άρα ευτυχία μόνο!

9 ακριβώς είμαστε στο The Temple. Οι πόρτες ακόμα ήταν κλειστές (θα άνοιγαν 8:30) και περιμέναμε λίγο απ’ έξω μαζί με καμιά 30αριά άτομα που παραβρίσκονταν ήδη στο χώρο. 9:15 μπαίνουμε μέσα, πιάνουμε μπάρα και παραγγέλνουμε τις πρώτες μπύρες. Μοναδικό support της βραδιάς οι Αθηναίοι progsters Mad John The Wise. Χωρίς πολύ καθυστέρηση βγαίνουν στη σκηνή, ο κόσμος έχει πληθύνει και μάλιστα έχουν έρθει για υποστήριξη αρκετοί φίλοι-συμφοιτητές τους προφανώς. Τα παιδιά είχαν πάρα πολύ καλό ήχο και για νεοσύστατη μπάντα με μόλις ένα demo/ep στη δισκογραφίας τους, ήταν και πολύ καλά προβαρισμένοι. Ο τραγουδιστής/κιθαρίστας frontman του group είχε τη διάθεση που χρειάζεται και την ενέργεια να ξεσηκώσει τον κόσμο. Μουσικά τώρα δεν κατάφεραν να με κερδίσουν. Πάρα πολλές αλλαγές, πολλά riffs διασκορπισμένα μέσα στα τραγούδια που μέχρι να φτάσουν στο τέλος τους, είχες ξεχάσει πως ξεκίνησαν. Πάνω που έλεγες «ωραία στιγμή εδώ», το κομμάτι άλλαζε ύφος και ρυθμούς με αποτέλεσμα ακόμα και οι καλές ιδέες τελικά να εξαφανίζονται. Ηχητικά φανταστείτε μια μπάντα που στο ίδιο τραγούδι πάει από τους Pink Floyd και τους Green Day, στους Metallica και τους System Of A Dawn. Προσωπικά δεν κατάφερα να συνδεθώ. Από εκεί και πέρα το μέλλον είναι δικό τους γιατί μουσικά το έχουν και αυτό που εμένα δε μου κάνει, κάποιος άλλος μπορεί να το λατρεύει.

Μπροστά σε περίπου 100 άτομα, που ήταν και το peak της βραδιάς, έκαναν την εμφάνιση τους οι Jaded Star. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο ότι ο ντράμερ τους Raphael Saini απουσίαζε για προσωπικούς λόγους από τα δύο live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στη θέση του επιστρατεύτηκε ο Panos Geo, ο οποίος ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και έκανε το κενό να φαίνεται ελάχιστα έως καθόλου. Το μόνο για το οποίο διατηρώ ένα ερωτηματικό είναι εάν το αρκετά μεγάλο (σε διάρκεια) ακουστικό μέρος τους setlist οφειλόταν σε αυτή την αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Στο τοιαύτα τώρα, οι Jaded Star έδωσαν ένα πολύ δυνατό show που άξιζε μεγαλύτερης παρουσίας κοινού και η Maxi Nil απέδειξε ακόμα μια φορά ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες της ελληνικής σκηνής και ότι η επιτυχία της μόνο τυχαία δεν είναι. Δε θα σταθώ μόνο στην εξαιρετική φωνή της αλλά και στη γενικότερη στάση πάνω στη σκηνή. Πιάνει με την μία τον παλμό του κόσμου, εξωτερικεύει τις σκέψεις της, έχει άμεση επαφή με το κοινό και τελικά νομίζεις ότι από εκεί πάνω μιλάει μια φίλη που απευθύνεται στον καθένα ξεχωριστά και όχι μια απρόσιτη γκόμενα που επειδή έχει τραγουδήσει σε 2-3 μπάντες στη ζωή της και έχει παίξει και σε 10 φεστιβάλ νομίζει ότι είναι στο Θεό και όλοι οι από κάτω στα πατώματα. Ηχητικά τώρα, αντίθετα με τους Mad John, αρχικά είχαμε αρκετά θέματα με τα ντραμς να είναι τα μοναδικά που ακούγονταν καθαρά, η κιθάρα με το μπάσο και τα προ ηχογραφημένα πλήκτρα να αποτελούν συνονθύλευμα και κάπου από το βάθος να προσπαθεί να ακουστεί η φωνή. Ευτυχώς με το πέρασμα του χρόνου διορθώθηκε η κατάσταση και μπορέσαμε να απολαύσουμε τους Jaded Star όπως τους άξιζε. Εκτός από τα κομμάτια του ντεμπούτου τους “Memories From The Future” ακούσαμε ένα αρκετά μεγάλο ακουστικό μέρος με διάφορα αγαπημένα κομμάτια. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη διασκευή του “Killing My Dreams” των Elysion (ως γνωστών η Maxi ήταν μέλος τους και έχει συνδράμει στη δημιουργία του “Silent Scream” ντεμπούτου τους), στο “The Evil That Men Do” της μεγαλύτερης metal μπάντας του πλανήτη (η Maxi το είπε), στο “Enter Sandman “ της δεύτερης μεγαλύτερης μπάντας του πλανήτη, όπως και στο “Scorpion Flower” των Moonspell. Τρομερή δουλειά σε όλη την διάρκεια της συναυλίας από τον «πολύ» Κώστα Βρετό που δε νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις σε κανέναν.

Κάπως έτσι και εν μέσω επευφημιών τελείωσε μια πολύ όμορφη βραδιά. Οι Jaded Star ήρθαν για να μείνουν και εμείς περιμένουμε το επόμενο album τους που είναι στα σκαριά.  

ΥΓ. Η photo είναι από την επίσημη σελίδα των Jades Star στο facebook

 

Copyright 2021. All Right Reserved.