MASTER @ MODU

Κόσμος λίγος αλλά μαυροντυμένος με τα κλασικά metal μπλουζάκια έχει μαζευτεί κάπου στο Μεταξουργείο. Βρίσκονται έξω από ένα καινούριο χώρο το Modu που με την πρώτη ματιά δεν γεμίζει το μάτι...απίστευτα μικρή σκηνή, περίεργος χώρος ...αν και τελικά αποδείκτηκε θετικός κυρίως στο θέμα του ήχου και ζεστός στο θέμα της φιλοξενίας τέτοιων events.

\r\n\r\n

Ήταν το live των Αμερικάνων deathάδων Master, που ήρθαν στην χώρα μας μετά από πολύ καιρό. Μαζί τους οι Ascendant Path, οι Aherusia και οι Acid Death.

\r\n\r\n

Ascendant Path

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Την βραδιά άνοιξαν οι Ascendant Path μια νέα μπάντα μελωδικού death, που ανέβηκαν στην σκηνή με τα νιάτα τους και τον τσαμπουκά τους, έπαιξαν, το προς At The Gates death τους πορώθηκαν, έκλεισαν τα μάτια, κυρίως ο τραγουδιστής – κιθαρίστας Ανδρέας, ονειρεύτηκαν, έζησαν – βίωσαν την εμπειρία, μας μετέδωσαν την άφθονη ενέργια που έβγαζαν στο σανίδι  με τον ντράμερ   Sevan, και τον μπασίστα Dimitri κυρίως. Το μελωδικό στίγμα που έδωσαν ο κιθαρίστας Diamanths και ο πληκτρας Mitsos,   και έφυγαν ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την εμπειρία...θέλουν πολύ δουλειά, αλλά σίγουρα  άφησαν θετικές εντυπώσεις.

\r\n\r\n

Aherusia

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Μετά ακολούθησαν οι Aherusia, μια μπάντα που έχει κάνει αίσθηση με τους δύο δίσκους τους And the Tides Shall Reveal the Traces και As I Cross the Seas of My Soul. Άπό την πρώτη στιγμή, αν και δεν είχαν πλήκτρα αλλά τρεις κιθάρες μετέδωσαν με χαραχτηριστική άνεση αυτή την σκοτεινή folk ατμόσφαιρα που απορρέει από το ιδιαίτερο black/folk metal τους. Και οι τρεις κιθάρες και το δίδυμο από τον ‘’πάνω όροφο, ντράμερ μπασίστας, έδωσαν όλο τον εαυτό τους για αυτό.

\r\n\r\n

Με μια δυναμική προσπάθεια να μεταδώσουν και να πάρουν όλο αυτό από τον κόσμο με συνεχόμενα και μακροσκελή οοοο αααα, και με καναδυό ατυχηματάκια στην σκηνή η εμφάνιση των Aherusia  ικανοποίησε και το ετερόκλητο death κοινό και τους οπαδούς τους που απαίτησαν ακόμα ένα τραγούδι...και το πήραν.

\r\n\r\n

Acid Death

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Ήρθε οι σειρά των Acid Death…από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξαν την ποιότητα και την πείρα που έχουν σαν μπάντα...πραγματικά δύσκολα βλέπεις μια τόσο τίμια και καλά προβαρισμένη μπάντα. Ο Σάβας Μπετίνης με την παρέα του μπήκαν στο death metal πάρτυ κλίμα της βραδιάς και όλα όσα είχα ακούσει για την πάρτη τους από πολύ πολύ κόσμο ήταν πέρα για πέρα αληθινά.

\r\n\r\n

Τα κομμάτια από τον τελευταίο τους, περσινό, full length Hall Of Mirrors, αλλά και παλαιότερα τραγούδια  αποτέλεσαν ένα ικανοποιητικό σετ – λιστ, αν λάβουμε υπ’όψιν και τον λιγοστό χρόνο που είχαν στην διαθεσή τους. Ηρωική φιγούρα ο κιθαρίστας John Anagnostou που ήρθε κατεθείαν από την δουλειά...μάλλον γιαυτόμ είχαμε καθυστέρηση, αλλά χαλάλι του...ήταν και αυτός φοβερός. Έκλεισαν το σετ τους με το Apathy Murders Hope, από το Balance Of Power ep…έπαιξαν και το ομόνυμο.

\r\n\r\n

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι χάρη στους Acid Death είδαμε τους Master…γνωριζόντουσαν από κοινή περιοδία, και με δική τους επίμονη προττροπή όπως μας είπε ο Σάββας Μπετίνης ήρθαν.

\r\n\r\n

Σετ Λιστ

\r\n\r\n

-Intro

\r\n\r\n

-Mental Slime

\r\n\r\n

- Truth Revealed

\r\n\r\n

-Balance Of Power

\r\n\r\n

-W.A.R.

\r\n\r\n

- Hall of Mirrors

\r\n\r\n

-Dragon Queen

\r\n\r\n

-No Sky Above

\r\n\r\n

- Supreme Act of Heroism

\r\n\r\n

-Apathy Murders Hope

\r\n\r\n

Master

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Και πια ήρθε η ώρα για τους Master…ο χώρος σαν να γέμισε περρισότερο...τι αρώστια και αυτή να κάθονται έξω μέχρι να μπει ο headliner. Οι Master πάντως ανέβηκαν στην σκηνή με όλα τα πολεμοφόδια...για ξίδια μιλάμε...καί οι κύριοι Paul Speckmann φωνή για σεμινάριο ουισκοdeathmetalουγκανισμού και μπάσο. Zdeněk Pradlovsky ντραμς γίγαντας και τρομερός σε εμφάνιση και χτυπήματα. Και Alex Nejezchleba στην κιθάρα που μάλλον κρατούσε την όλη φάση στα δακτυλά του. Μπήκαν με το Master και μέχρι το Funeral Bitch που τερμάτισε την εμφανισή τους, ήπιαν, βασάνισαν όργανα και μικρόφωνο, χαβαλεδιάσαν με οπαδούς που κάποιοι ήταν και πέρα του δέοντος διαχυτικοί, ισοπέδωσαν σκηνή και κόσμο, οδήγησαν πολλούς σε τρελό και άναρχο moshing  και stage diving, ξαναήπιαν, ξαναέκαναν πλάκα με τον κόσμο από κάτω, έδειξαν πόσο μα πόσο καμένοι είναι, και στο τέλος άφησαν μόνο χαμόγελα και πολλούς καταιδρωμένους και χαρούμενους. Στο σετ – λιστ δυστηχώς μας ξέφυγαν κανά δυο κομμάτια..συγνώμη για αυτό.

\r\n\r\n

  Σετ Λιστ

\r\n\r\n

-Master

\r\n\r\n

-Sabdue The Politician

\r\n\r\n

-Shoot To Kill

\r\n\r\n

-Slaves To Society

\r\n\r\n

-Judgement Of Will

\r\n\r\n

-Sudmerged In Sin

\r\n\r\n

-Collection Of Souls

\r\n\r\n

-Unknown Soldier

\r\n\r\n

- Re-Entry And Destruction

\r\n\r\n

-Pay To Die

\r\n\r\n

-Children Of The Grave  Black Sabbath cover

\r\n\r\n

-Funeral Bitch

\r\n\r\n

Χαραχτηριστικά της βραδιάς ήταν ο καλός ήχος σε όλες τις μπάντες, οι τρομεροί τέσσερις ντράμερ, ο τελικά ζεστός χώρος, που όταν μπήκαμε δεν μου γέμισε το μάτι, και το ότι τελικά όλοι περάσαμε πολύ πολύ καλά, και με τις τέσσερις μπάντες.
\r\n
\r\n 

\r\n\r\n

Report Στέφανος Στεφανίδης
\r\nPhoto Χριστίνα Τσακίρη

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.