Moonspell @ Kyttaro Live Club

Φθινοπωρινό Κυριακάτικο βράδυ, και στην Ηπείρου στο Κύτταρο έχει πάρτυ...metal πάρτυ...gothic metal παρτυ.  Είναι μια ακόμα εμφάνιση των Πορτογάλων Moonspell, και μαζί τους παίζουν οι Σουηδοί Eleine, και οι Ιταλοί  gothic doomster The Foreshadowing.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Οκτώ και δέκα φτάνω στον χώρο, και οκτώ και είκοσι, ακριβώς στο πρόγραμμα, ξεκινούν το σόου τους οι Eleine. Μπήκαν και όλοι πρόσεξαν με την πρώτη, την εντυπωσιακή εμφάνιση της τραγουδιστριάς τους Eleine...η οποία έφερνε περισσότερο σε ανατολή παρά σε Σουηδία. Και οι κινήσεις της σε ανατολή παρέπεμπαν, όπως και το συμφωνικό μέρος της μουσικής τους.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΟ πληκτράς Sebastian Berglund έμοιαζε σαν να ήρθε από την εποχή των A –Ha. Ο ντράμερ David Eriksson και ο μπασίστας Andreas Martensson έδειχναν να κατέχουν το metalικό άθλημα, και ακόμα περρισότερο ο κιθαρίστας Ricard Ekberg, και τα άγρια φωνητικά, και του λόγους που έβγαζε,  ανέλαβε να μας βάλει όλους στην οικογένεια των Eleine…I’m Death Incarnate. Ίσα ίσα χωρούσαν στο μπροστινό μέρος της σκηνής, μα στα τριάντα λεπτά που έπαιξαν, κατάφεραν με τα συμπαθητικά τραγουδάκια τους, από τον δίσκο Eleine, να μεταδώσουν κέφι, και να ανοίξουν με όμορφο τρόπο το live.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΚαι όποιος κοίταγε το μπούστο της Eleine...να βγάλει κριθαράκι.

\r\n\r\n

Land Beyond Sanity
\r\nGathering Storm
\r\nA Sin
\r\nDeath Incarnate
\r\nStory Untold
\r\nBreak Take Live
\r\n
\r\nΕννιά και δέκα περίπου ανέβηκε στην σκηνή ένα σχήμα από την Ιταλία, που ήθελα πολύ να δω live, οι The Foreshadowing. Καλό μπάσιμο με ανατολίτικο intro, στη σκηνή,  βαριά η μουσική τους και η ατμόσφαιρα στο Κύτταρο ξαφνικά βάρυνε.

\r\n\r\n


\r\n
\r\nΤα μέλη των The Foreshadowing έμοιαζαν με χαραχτήρες από ταινία του Dario Argento.  Τίμησαν τον τελευταίο δίσκο τους Seven Heads Ten Horns, και έπαιξαν από ένα τραγούδι από τους άλλους τρεις δίσκους τους. Τα φωνητικά του Marco Benevento μετέδιδαν το απαραίτητο gothic/doom συναίσθημα, αλλά κάπου χανόντουσαν. Οι κιθάρες, αλλά και τα προηχογραφημένα μέρη πρόσθεταν βάρος, και ατμόσφαιρα αντίστοιχα. Δεν κέρδισαν όσο ίσως τους άξιζε το κοινό. Ίσως ήταν η μπάντα που δεν ταίριαζε τόσο στην βραδιά, παρόλο που η εμφανισή τους ήταν εξαιρετική.

\r\n\r\n

 Και όποιος χασμουρήθηκε να του καεί το βίντεο.

\r\n\r\n

Fall of Heroes
\r\nTwo Horizons
\r\nNew Babylon
\r\nThe Forsaken Son
\r\nOionos
\r\n17
\r\nDeparture
\r\nHavoc

\r\n\r\n


\r\nΦτάνουμε στις δέκα και είκοσι, και πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα, ξεκινάει το live των Moonspell. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα που η παρέα από την Brandoa της Πορτογαλίας ανέβηκε στην σκηνή, φαινόταν ότι θα έχουμε ένα ακόμα πολύ καλό live, όπως μας έχουν συνηθίσει. Οι Moonspell είναι μια καλοπροβαρισμένη live μηχανή, αλλά και μια παρέα, που αγαπάει να παίζει την μουσική της...να παίζει metal. Και να κυκλοφορεί πολύ καλούς δίσκους...και να τους τιμά στην περιοδία που ακολουθεί.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΈτσι και την Κυριακή τίμησαν το πιο πρόσφατο Extinct με έξι κομμάτια, με το ένα στο ανκόρ,  από εκεί...και μάλιστα με το μπάσιμο της μπάντας τα Breath (Until We Are No More) και Extinct άναψαν τα κέφια, του αρκετού πια κόσμου που τους αποθέωνε. Το The Last Of Us φάνηκε ότι ήδη είναι κλασικό, ενώ το The Future Is Dark από τα πιο σκοτεινά και όμορφα τραγούδια που έχουν γράψει.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

 Ο Fernando Riberio πολύ επικοινωνιακός, και όπως πάντα άψογος στην ερμηνεία του. Ο Ricardo Amorin βράχος με την κιθάρα του, ο Pedro Paixao κάπως πιο απόμακρος πίσω από τα πλήκτρα, έκανε όμως άψογη δουλειά. Βράχος και υπαρχηγός πίσω από τα ντραμς του ο Mike Gaspar, και συνοδειπόρος του με το μπάσο ο Aires Pereira…και οι πέντε τους πάντως έδειχναν να γουστάρουν τον χαμό που γινόταν από κάτω...ειδικά στα παλαιότερα κομμάτια.

\r\n\r\n

Τιμήθηκαν ιδιαιτέρως το Wolfheart με Vampiria και Alma Mater και την ευχάριστη έκπληξη An Erotic Alchemy και την κρυφή και ευχάριστη έκπληξη Ataegina...ο κακός χαμός στα Πορτογαλικά, με όλους, και τους πολύ κεφάτους Moonspell  και το κοινό να χορεύουν σαν τρελοί σε Πορτογαλικούς παραδοσιακούς ρυθμούς. Και το Irreligious με το κλασικά Opium και Ruin And Misery αλλά και Awake...και Full Moon Madness σαν το τελευταίο στο ενκόρ.

\r\n\r\n

Από την μεσαία και κάπως παραγνωρισμένη περίοδος έπαιξαν στην αρχή του ανκόρ το σούπερ χιτ Everything Invaded.

\r\n\r\n

Εξαιρετική και αναμενόμενη στιγμή η παρουσία της Maxi Nil των Jaded Star όχι όμως για το συνηθισμένο Scorpion Flower, αλλά για το Luna από το Memorial άλμπουμ...άλλη μια ευχάριστη έκπληξη, και πολύ όμορφη στιγμή και από την μπάντα και από την Maxi.

\r\n\r\n

Άλλη μια πολύ καλή, αν και ίσως όχι η καλύτερη στην χώρα μας, η Κυριακάτικη εμφάνιση των Moonspell στο Κύτταρο. Θα ακολουθήσουν και άλλες...γιατί υπάρχει αμφίδρομη αγάπη μεταξύ του Ελληνικού κοινού, και των Moonspell. Οι οποίοι φυσικά είναι επαγγελματίες μουσικοί, αλλά και μια παρέα που ξέρει να περνά και να κάνει και τους άλλους να περνούν καλά και αυτό το θυμόμαστε καλά...

\r\n\r\n

...και όποιος δεν θυμάται...μαύρο θάνατο κοιμάται.

\r\n\r\n

Breathe (Until We Are No More)

\r\n\r\n

Extinct

\r\n\r\n

Night Eternal

\r\n\r\n

Opium

\r\n\r\n

Awake!

\r\n\r\n

The Last of Us

\r\n\r\n

Medusalem

\r\n\r\n

Ruin & Misery

\r\n\r\n

Luna  feat Maxi Nil

\r\n\r\n

Malignia

\r\n\r\n

Vampiria

\r\n\r\n

An Erotic Alchemy

\r\n\r\n

Ataegina

\r\n\r\n

Alma Mater

\r\n\r\n

 Encore

\r\n\r\n

Everything Invaded

\r\n\r\n

The Future Is Dark

\r\n\r\n

Full Moon Madness

\r\n\r\n

Report Στέφανος Στεφανίδης
\r\nPhotos Nondas Emmanouil Photorocking

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.