These boys are... heavy metal SIRIUS!

Βράδυ Σαββάτου και οι Sirius μας έχουν καλέσει στην ζωντανή παρουσίαση του ντεμπούτου EP τους με τίτλο Wings Of Fire. EP το οποίο περίμενε κάθε παρευρισκόμενο στην είσοδο μαζί με το εισιτήριο του οπότε δεν το λες και κακό συνδυασμό! Γύρω στις 22.30 που φτάσαμε στο Remedy ανέβαιναν στη σκηνή οι Sin By Four. Hard Rock με γυναικεία φωνητικά και συμπαθητικές ιδέες είναι σίγουρα μια μπάντα που θα επανέλθουμε στο μέλλον. Μάλιστα ανάμεσα στα τραγούδια τους έπαιξαν και μια διασκευή στο Μες Τα Δυο Της Μάτια των Ελλήνων OPA με αγγλικούς στίχους.

Μετά από το σετ τους και στο γεμάτο Remedy ήρθε η σειρά των Hateflames. Φασαριόζοι και με μια πολύ θερμή ομάδα οπαδών από κάτω να φτιάχνει mosh pit φαίνεται ότι έχουν πολλά να προσφέρουν αρκεί να συνεχίσουν εντατικά. Οι ρυθμοί τους κινούνται στο thrash και τα θέματα τους έχουν κοινωνικό προβληματισμό. Εμπλούτισαν το σετ τους με διασκευές σε Metal Church και Judas Priest. Κατά τη γνώμη μου τα τραγούδια θέλουν λίγο δουλειά ως προς τη δομή και τη μελωδική γραμμή γιατί μου ακούστηκαν λίγο πρώιμα.

Γύρω στα μεσάνυχτα ήρθε η ώρα για τους οικοδεσπότες Sirius να ανέβουν στη σκηνή. Με το Νίκο Σάμιο πίσω από τα ντραμς πήραν τις θέσεις τους για να μας παρουσιάσουν το Wings Of Fire. Δεμένοι και με γερά πατήματα πάνω στη σκηνή φαίνονται να έχουν κλασσικές heavy metal επιρροές  και να έχουν ενσωματώσει κάποια πιο μοντέρνα στοιχεία. Ο Δημήτρης Νάπας σε κιθάρα και μικρόφωνο έχει μια αρκετά ευδιάκριτη χροιά που χωρίς να έχει το εύρος που έχουν άλλοι τραγουδιστές παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον. Μάλιστα αν δουλέψει περισσότερο στα πατήματα της φωνής του σίγουρα το αποτέλεσμα θα γίνει ακόμη καλύτερο. Αναφορικά με τον ήχο του υπόλοιπου συγκροτήματος οι κιθάρες φάνηκαν καλοκουρδισμένες και το μπάσο στιβαρό και σε ρόλο ισάξιο μέσα στον ήχο της μπάντας. Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να ακούσω τον προηγούμενο ντράμερ του συγκροτήματος παρά μόνο στην ηχογράφηση αλλά σίγουρα ο Νίκος είναι από τους πιο στιβαρούς ντράμερ της σκηνής με groove δύναμη και την απαραίτητη σκηνική παρουσία. Μας παρουσίασαν ένα, ένα τα τραγούδια του Ep, Wings Of Fire, Shadow In My Heart, The Last Angel και Fury Within συν ακυκλοφόρητο υλικό που όπως μας είπαν ακούστηκε για πρώτη φορά. Την εμφάνισή τους διάνθισαν με τρεις διασκευές σε δύο από τις οποίες είχαν guests αν και όπως εξελίχθηκε η βραδιά και η τρίτη είχε «guest» παρουσία. Ο πρώτος guest τους ήταν ο Ορέστης από τους Order Of The Ebon Hand διασκευάζοντας Sentenced και ξεχνώντας τους στίχους λόγω «είμαι μεθυσμένος». Ομολογώ ότι η επιλογή του Ορέστη ήταν πρωτότυπη, πράγμα το οποίο είχε και τον ανάλογο αντίκτυπο στο κοινό.

Η δεύτερη επιλογή δεν ήταν πρωτότυπη μιας και όπως είπε και ο ίδιος ο Τάσος «Δημήτρη θα καταντήσω μαϊντανός», όμως αν μας επιτρέπεις Τάσο δεν πιστεύω να υπάρχει ακροατής που να σε ακούει και να μην θέλει να σε ξανακούσει με κάθε ευκαιρία. Και μιας και έγραψα για ευκαιρία, η επόμενη θα είναι σε μια από τις πιο αξιόλογες συναυλίες της χρονιάς στο Κύτταρο, 15 Δεκεμβρίου όπου οι Spitfire γιορτάζουν 30 χρόνια First Attack και θα το αποδώσουν επι σκηνής στην ολότητά του. Μαζί τους οι εξαιρετικοί Disharmony παρουσιάζοντας ζωντανά το Abyss Noir και οι Illusory με το ακόμα φρέσκο Polysyllabic. Και μετά τη μικρή παράκαμψη να επανέλθουμε στους Sirius που μετά την εκρηκτική διασκευή Manowar, επέστρεψαν στο δικό τους υλικό για να ολοκληρώσουν με μια ακόμη διασκευή αυτή τη φορά στους Gamma Ray και το Rebellion που κατά την προσφιλή του συνήθεια ο Τάσος έκλεψε το μικρόφωνο του Δημήτρη Σταθόπουλου, κρύφτηκε κάτω από την κονσόλα του Διονύση Χριστοδουλάτου και έκανε τις δεύτερες.

Ολοκληρώνοντας η μπάντα κλήρωσε t-shirt, άλμπουμ και αφίσες και η βραδιά συνέχισε διάθεση πάρτι. Στα αρνητικά της βραδιάς οι θαμώνες που μετά το σετ των Hateflames αποχώρησαν. Στα θετικά ότι το Σαββατόβραδο άνηκε εξ ολοκλήρου στους Sirius που κατάφεραν με άνεση και σιγουριά να παρουσιάσουν το πρώτο τους ep μπροστά σε ένα γεμάτο Remedy και να το κατακτήσουν. Πάντα τέτοια παιδιά και ακόμη περισσότερα, καλοτάξιδο και αναμένουμε σύντομα το άλμπουμ!

Report / Photos Hellena Mihailidou
 

Copyright 2023. All Right Reserved.