VOICES OF THE MIST II @ Kyttaro Live Club

Το δεύτερο female fronted metal φεστιβάλ είναι γεγονός και είναι εκρηκτικό! 5 συγκροτήματα με αντιπροσώπους 5 αιθέριες υπάρξεις ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας δώσουν μία συμφωνική εμπειρία που άξιζε να αποκτήσουμε. 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Προς αρχική απογοήτευσή μας, ο κόσμος ήταν αρκετά λιγοστός για ένα τέτοιο φεστιβάλ, πράγμα όμως που δεν θα κρατούσε για πολύ ακόμα. Με πολύ μικρή καθυστέρηση εμφανίστηκαν πρώτοι στη σκηνή οι Upon Revival. Λίγο "κουμπωμένοι" στην αρχή, με την πολύ γλυκιά τραγουδίστριά τους να κάνει ό,τι μπορεί για να ξεσηκώσει το λιγοστό κοινό, όμως μετά το πρώτο τραγούδι όμως πήραν τα πάνω τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο setlist τους περιλαμβάνοντας δύο διασκευές, το "Oceans" από Evanescence και το "What have you done" από Within Temptation, οι οποίες ερμηνεύτηκαν άρτια. Δεν έμειναν πάρα πολύ στη σκηνή, περιμένουμε όμως την κυκλοφορία του άλμπουμ τους η οποία ελπίζουμε να μην αργήσει πολύ.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Δεύτερο συγκρότημα ήταν οι Mute Tale. Με λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους από τους Upon Revival (περίπου μισή ώρα) και με το κοινό να τους περιμένει, δεν μας απογοήτευσαν. Θεατρικά τραγούδια, πρώτη φωνή η Annou σε εξαιρετική μέρα, καλή διάθεση και αέρας στη σκηνή ήταν τα συστατικά που εξασφάλισαν μία καλή εντύπωση σε όσους από εμάς που δεν τους είχαμε δει live παλιότερα. Τρεις φωνές ζωντανά, μπασίστας σε τρελά κέφια και η εφταμελής, παρακαλώ, μπάντα βγήκε τόσο πολύ σεταρισμένη που μας άφησε άφωνους! Στο τελευταίο τους τραγούδι, "Mute Tales", μπορώ να πω ότι ανατρίχιασα από την ερμηνεία της γλυκύτατης τραγουδίστριας, ό,τι και να πω είναι λίγο. 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Δυστυχώς, με το πέρας της εμφάνισης των Mute Tale, πήραμε την πληροφορία ότι είχε μπει βόμβα στον χώρο, κακόγουστη φάρσα όπως αποδείχτηκε τελικά, και χρειάστηκε να περιμένουμε περίπου 40 λεπτά για να επιστρέψουμε στο συναυλιακό χώρο ο οποίος εκκενώθηκε άμεσα. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ μέχρι να βγουν οι Dakrya. Ευχάριστες παρουσίες, μόνο που στη σκηνή υστερούσαν σε κάποια σημεία. Αρκετές φορές χάνονταν και άλλες φορές χρειαζόταν να περιμένουμε τον κιθαρίστα να κουρδίσει την κιθάρα του. Επίσης, η απουσία setlist φαινόταν καθώς χρειαζόταν να περιμένουμε να θυμηθούν ποιο είναι το επόμενο τραγούδι για να ξεκινήσουν. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στον τραγουδιστή του συγκροτήματος ο οποίος μας άφησε σύξυλους με τη φωνή του, έγινε αντικείμενο ψιθύρων και θετικών σχολίων, καθώς και της keyboard-ίστριας η οποία είχε τέτοιο πάθος που έδειχνε ότι έδινε την ψυχή της σε αυτό που έκανε. Αυτά τα 40 λεπτά πέρασαν αρκετά αργά, με το κοινό να παραμένει στάσιμο. Ωστόσο για όλα αυτά υπάρχει η αρκετά εύλογη εξήγηση ότι η μπάντα είχε έρθει μόνο με μία πρόβα στις αποσκευές της, σχετικά φυσιολογικό αφού η τραγουδίστρια ζει στο εξωτερικό, και είχαν να παίξουν 2,5 χρόνια. Όλα τα παραπάνω μετρίασε η γλυκομίλητη τραγουδίστρια του συγκροτήματος, καθώς και οι απίστευτες φωνές τόσο εκείνης όσο και του τραγουδιστή. 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Και τότε η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η στιγμή των Enemy of Reality. Μπορούσες να το καταλάβεις από τον κόσμο που ξαφνικά γέμισε το Kyttaro. Η εμπειρία της Ηλιάνας και των άλλων μελών και οι μουσικές τους ικανότητες ήταν αυτά που ξεσήκωσαν το κοινό, ας μην ξεχάσουμε και το εξάχορδο μπάσο, ας μην ξεχάσουμε και τη φωνάρα της Ηλιάνας, ας μην ξεχάσουμε τα τύμπανα του Philip... Τι να μην ξεχάσουμε; Το όνομά μας ξεχάσαμε! Η επικοινωνία με το κοινό ήταν απίστευτη, η Ηλιάνα άλλωστε είναι ειδήμων σε αυτό, με επικοινωνιακά κόλπα και έντονη αλληλεπίδραση με μεμονωμένα μέλη του κοινού και όχι μόνο. Φυσικά, η κατάσταση απογειώθηκε με τις διασκευές των "Over the hills and far away" και "It’s a sin" όπου οι παρευρισκόμενοι το ευχαριστήθηκαν και το έδειξαν όπως έπρεπε. Ανάμεσα στα μέλη του κοινού ξεχωρίσαμε, προς τιμήν τους, αρκετά μέλη άλλων συγκροτημάτων και όχι απαραίτητα από τον χώρο του συμφωνικού μέταλ κι έτσι αποκτήσαμε μια τόση μικρή ακόμα ελπίδα ότι μπορεί, λέμε μπορεί, να πάψει ο αλληλοσπαραγμός στην ελληνική σκηνή... Μία ώρα απόλυτης απόλαυσης, που μας υπενθύμισε ότι η ελληνική μουσική σκηνή έχει πολλά, πάρα πολλά αστέρια να αναδείξει.  

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Το έργο των Enemy of Reality συνέχισαν οι Jaded Star, που επίσης έδειξαν την εμπειρία τους στις συναυλίες και δεν έλειψαν τα αστεία μεταξύ της Μάχης και της Ηλιάνας, η οποία πλέον ήταν μέρος του κοινού. Με έντονη σκηνική παρουσία, οι headliners είχαν μία αρκετά έντονη σκηνική παρουσία που, όπως και στους Enemy Of Reality, δεν έλειπαν τα σκέρτσα των μουσικών με το κοινό. Οι Jaded Star προκάλεσαν τον ίδιο ξεσηκωμό και έκλεισαν με όμορφο τρόπο αυτό το φεστιβάλ, το οποίο ευελπιστούμε να ξαναπαρακολουθήσουμε και του χρόνου. 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Όπως στις περισσότερες συναυλίες με πολλά συγκροτήματα, έτσι και σε αυτή η σκηνική παρουσία των συγκροτημάτων και η επιρροή που είχαν στους ακροατές είχαν μία κλιμάκωση. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή με ένα μείον όμως στα προβλήματα με την ηχοληψία. Δεν αναδεικνύονταν σε καμία περίπτωση τα γυναικεία φωνητικά, τα οποία τις περισσότερες φορές καλύπτοντας από τα drums. Μία μικρή απόδειξη ότι ένα τέτοιο φεστιβάλ είναι εντελώς καινούργιο και οι ηχολήπτες δεν έχουν  προσαρμοστεί ακόμα και δεν έχουν αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία. Η κακόγουστη φάρσα που μεσολάβησε είχε ένα τίμημα όσον αφορά το κοινό, το οποίο μειώθηκε αισθητά μετά την εμφάνιση των Enemy Of Reality, η μετακίνηση πολλών με τα ΜΜΜ τους ανάγκασε να φύγουν πριν δουν τους Jaded Star, με βαριά πάντα καρδιά και χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του live. Όπως και να έχει, η βραδιά ήταν ευχάριστη και ελπίζουμε οι μικροελλείψεις που υπήρχαν να διορθωθούν έτσι ώστε το επόμενο Voices Of The Mist, τον Vol.III πια, να είναι βελτιωμένο και, αν μη τι άλλο, να μας αφήσει άφωνους ξανά και να δημιουργήσει μία νέα μουσική παράδοση για τα ελληνικά δεδομένα.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Reporting Live: Christina "Thorns" Tsakiri & Anastasia "Magica" Kitsiou

\r\n\r\n

Photos: Anastasia "Magica" Kitsiou
\r\n 

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.