Βοrrowed Time - Βοrrowed Time

Borrowed Time - The Thaumaturgist

Βοrrowed Time: To Ηeavy Metal Ξαναγεννήθηκε

Το 2009 δημιουργούνται στο Detroit του Michigan οι Prelude to Ruin, που το 2010 αλλάζουν το όνομά τους σε Borrowed Time, ηχογραφώντας το πρώτο τους demo. Oι εντυπώσεις είναι θετικότατες, κάτι που οδηγεί σε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία και την κυκλοφορία του πρώτου (και δυστυχώς) τελευταίου ομώνυμου δίσκου τους το 2013.

Το συγκρότημα παρουσιάζει έναν πανέμορφο λυρισμό στο κλασικό heavy metal που παίζει, και κερδίζει αμέσως τον οπαδό που διψά για παραδοσιακά ακούσματα. Ουσιαστικά όλος ο δίσκος είναι ένας εξαιρετικός φόρος τιμής στις καλύτερες μελωδίες του NWOBHΜ, με περάσματα όμως και την επική σκηνή της Αμερικής.  Ειδικά τα φωνητικά του J. Priest είναι εντελώς 80s και ακούγονται σαν τα αντιστοιχα της βρετανικής σκηνής των μέσων της δεκαετίας του ’80.

Η μουσική όμως του δίσκου είναι αυτή που πρωταγωνιστεί και μαγεύει τον ακροατή. Από το εναρκτήριο “Wallow in the Mire!” κάποιος μπαίνει στο νόημα. Σαν να μετακόμισε το NWOBHM στην Αμερική, και παίζεται με σύγχρονο και πιο επικό τρόπο. Καταπληκτικές μελωδίες, ξεσηκωτικοί ρυθμοί, ανατριχιαστικές κιθάρες, και όμορφο ισορροπήμενο heavy metal με λυρισμό, και χωρίς υπερβολές.

Οι ύμνοι διαδέχονται ο ένας τον άλλον. “Libertine”, “Dawn for the Glory Rider”, το εξωπραγματικό “The Thaumaturgist”, το έπος “A Titan's Chain” και το αριστούργημα των αριστουργημάτων “Of Nymph and Nihil” καθιστούν το άλμπουμ ένα μνημείο της προηγούμενης δεκαετίας. Μid και low-tempo ρυθμοί που προσφέρουν τη metal συγκίνηση όπως τη δίδαξαν οι Tokyo Blade, οι Randy, οι Virtue και οι Pagan Altar.

Το “Borrowed Time” επηρέασε τόσο πολύ το underground, που έδωσε τροφή σε μεταγενέστερες μπάντες όπως οι Eternal Champion, και έτσι η κλασική epic heavy metal σκηνή  άρχισε να ανέρχεται σημαντικά σε επίπεδο κυκλοφοριών. Οι Borrowed Time μετά το έπος αυτό, άλλαξαν ξανά όνομα σε Prelude to Ruin (από τους Diamond Head ξανά στους Fates) αλλά δυστυχώς δεν έχουν κυκλοφορήσει κάποιο άλμπουμ από τότε.

Οι οπαδοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτόν το δίσκο-ορόσημο που ξαναγέννησε το παραδοσιακό heavy metal. “The past and present are but one component..

Copyright 2024. All Right Reserved.