Old Man's Child - Born of the Flickering

Old Man's Child - Born of the Flickering (Full Album)

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Κάποιοι Νορβηγοί, το 1989, όταν ζεμάταγε το δεύτερο κύμα του black metal, του Νορβηγικού black metal φόρμαραν ένα cover σχήμα, για Metallica και Slayer, τους Requiem. Βασικό μέλος ήταν ο συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής, μετέπειτα στους Dimmu Borgir, Thomas Rune Andersen Orre ,aka Kalder. Αυτός μαζί με τον Jardar, κιθαρίστας και τον ντράμερ Tjodalv, πέρασε και αυτός από Dimmu Borgir, έφτιαξαν το 1995 το black metal σχήμα των Old Man Child. Πρώτα μαζί με ακόμα έναν που μετέπειτα πήγε στους Dimmu Borgir, τον μπασίστα Brynjard Tristan κυκλοφόρησαν το demo ‘’In the Shades of Life’’, 1994. Προσθέτουμε και τον τραγουδιστή Aldrahn και τον μπασίστα Gonde και έχουμε την ομάδα που δημιούργησε το ντεμπούτο της μπάντας με τον τίτλο ‘’Born of the Flickering’’. Κυκλοφόρησε αρχές 1996 από την Hot Records. Και έτυχε αρκετών επανακυκλοφοριών, με διαφορετικά εξώφυλλα, από διάφορες εταιρίες όπως η Century Media Records, Metal Mind, Moon Records κ.α.

Στοιχειωμένο και φορτσάτο ξεκινάει το  ‘’Born of the Flickering’’ με το ‘’Demons of the Thorncastle’’. Κάπου τα πλήκτρα κάνουν το κομμάτι ακόμα πιο στοιχειωμένο αλλά και αφάνταστα όμορφα μελωδικό, χωρίς να υπερβάλουν στην μελωδία. Ενώ και η φωνή, πρωταγωνιστεί, που από εδώ ακόμα δείχνει καθηλωτική. Και το όλο αυτό μεταφέρει τον ακροατή σε άλλη διάσταση. Σε αυτή, που προφανώς γεννήθηκε η μουσική ιδιοφυία των Old Man Child. Η καφρίλα μαζί με τις μελωδικές στιγμές και τις εύστοχες και πολλές εναλλαγές στον ρυθμό, είναι τα μέσα που καθηλώνουν και σε ταξιδεύουν. Το μπάσο που αναδεικνύεται στις πιο αργές στιγμές και τα τύμπανα που ρυθμίζουν την ταχύτητα βάζοντας έως και blast-beats, ολοκληρώνουν το καθηλωτικό παίξιμο της μπάντας σε ολόκληρο τον δίσκο. Έτσι δείχνουν και τα ‘’Swallowed by a Buried One’’ και ‘’Born of the Flickering’’ που ακολουθούν και συνεχίζουν το ταξίδι, βάζοντας τον ακροατή – ταξιδευτή σε κάπως άβολη αλλά σίγουρα προνομιακή θέση. Πιο γρήγορο και κιθαριστικό το ‘’King of the Dark Ages’’, ενώ το ‘’Wounds from the Night of Magic’’, πιο ήρεμο, ορχηστρικό, με τα μαγικά πλήκτρα να το ανοίγουν και να το χαρακτηρίζουν στην τετράλεπτη του διάρκεια. Ότι πρέπει για να εισέρθουμε στην πιο άγρια μορφή του ταχύτατου ‘’On Through the Desert Storm’’ και στην άγρια ομορφιά του  ‘’Christian Death’’, τρομερό εδώ το μπάσο, και το thrashing riff, που φέρουν μυρωδιά από Cradle Of Filth.  Με την κιθάρα να υποστηρίζει μια υπέροχη μελωδία μπαίνει το ‘’Funeral, Swords and Souls’’. To ‘’The Last Chapter’’ ακούγεται σαν ένα κλασικό black metal κομμάτι με επικές καταβολές. Μαζί με το τελευταίο κομμάτι, ‘’...Leads to Utopia / The Old Man's Dream’’, φέρνουν στο μυαλό την επική εποχή των Bathory.

Πολύ καλό ντεμπούτο το ‘’Born of the Flickering’’ από τους Old Man Child. Οι οποίοι είχαν και έχουν μια αξιολογότατη συνέχεια, αλλά κατά την γνώμη μου ποτέ δεν το ξεπέρασαν. Δίσκος πάντως για πολλές απολαυστικότατες ακροάσεις που σε πάνε στην διάσταση, στον κόσμο των Old Man Child.

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.