Kreator - Enemy of God

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΣΑΤΟΡ ΜΥΘΟΥ

Στα οος οι Kreator, thrash metal ΘΕΟΙ και μετά από μια πειραματική περίοδος με το πολύ καλό, αλλά πολύ διαφορετικό, ‘’Endorama’’ του 1999 και με εφαλτήριο το καλό ‘’Violent Revolution’’ του 2001, θέλησαν να δείξουν πια είναι τα αφεντικά στην Ευρωπαική thrash ή απλά metal σκηνή. Και αφού γκαρίξαμε και συνεχίζουμε να γκαρίζουμε το ‘’...my only hope my only solution it’s a violent revolution…’’ λίγο καιρό μετά οι αγαπημένοι των Ελλήνων ΚΑΣΑΤΟΡ μας δίνουν το επόμενο ξυλίκι τους με τον τίτλο ‘’Enemy Of God’’. Το ‘’Enemy Of God’’ κυκλοφόρησε μέσω της Steamhammer, σε διάφορες εκδόσεις, στις 11 του Γενάρη του 2005.

Το ‘’Enemy Of God’’ φέρνει μια συνέχεια, από τον προκάτοχο του, με μια τεχνοτροπία στα εξώφυλλα με το κεφάλι που εμφανίζεται. Και θα μείνει και στις πολλές επόμενες κυκλοφορίες. Εδώ το εξώφυλλο το έχει φιλοτεχνήσει ο Γερμανός εικαστικός Joachim Luetke κάτι που επανέλαβε, με την ίδια τεχνοτροπία και στον επόμενο δίσκο των Kreator ‘’Hordes Of Chaos’’ του 2009. Το ομώνυμο ‘’Enemy Of God’’ ξεκινάει σαν μια καυτή λάβα από νότες και από λέξεις συντεταγμένες με τέτοιο τρόπο ώστε ο Mille να βγάλει, να εκφράσει την οργή και τον αποτροπιασμό του. Από την αρχή πρέπει να πω για την ολοκάθαρη παραγωγή του πολύ Andy Sneap, άραγε μπορεί και αλλιώς, που κάνει όμως όλα να ακούγονται φυσικά και αβίαστα και φυσικά ολοκάθαρα. Οι Ventor στα τύμπανα Mille Petrozza στην κιθάρα,τρέχουν 3000 μετ εμποδίων με ρυθμούς 100αριού και οι Sami Yli-Sirniö και Christian Giesler τους ακολουθούν και επαυξάνουν ρυθμό και τους χτύπους στο στήθος, αυτών και των ακροατών τους. Από τα πιο αγαπημένα κομμάτια εδώ, του γράφοντα, είναι το ‘’Impossible Brutality’’ με το riff και το ρεφρέν να κολλούν στο μυαλό με τσιμεντόκολα, το υποτιμημένο αλλά τρομερό ‘’Suicide Terrorist’’, το ‘’Dying Race Apocalypse’’ με μια ακουστική εισαγωγή έκπληξη και το ένα στοιχειωτικό riff να το ανανεώνει και το ‘’Voice Of The Dead’’. Εδώ οι φωνές των νεκρών, βγάζουν και προκαλούν πόνο, νοσταλγία, πίκρα και οργή και τώρα πια το καταλαβαίνω αυτό και το "Voices Of The Dead" το εκφράζει απλά, ωμά και λυρικά συνάμα ενώνοντας την thrash με την μετέπειτα πιο μελωδική και goth φύση των Kreator. Οι πολύ καλές συνθέσεις και ο κλασικός ΚΑΣΑΤΟΡ τρόπος που παρουσιάζονται σε κομμάτια σαν τα, ‘’World Anarchy’’, ‘’Dystopia’’, ‘’Murder Fantasies’’, ‘’When Death Takes Its Dominion’’, ‘’One Evil Comes A Million Follow’’ με την τιτλάρα να προειδοποιεί και ‘’Under a Total Blackened Sky’’, είναι το όνειρο του κάθε thrashά που απλά αφήνεται στο ανελέητο κοπάνημα και headbanging που του βγάζουν αβίαστα τα riffs, τα solos και η μανιασμένη φωνή του Mille Petrozza. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για το ‘’The Ancient Plague’’. Και εδώ η μελωδία και το goth πρόσφατο παρελθόν ισοφαρίζει την thrash αγριάδα σε μια σύνθεση για όσκαρ και ένα από τα καλύτερα κομμάτια εδώ.

‘’Enemy Of God’’. Ένας δίσκος που από την πρώτη στιγμή μπήκε στην καρδιά του κάθε Kreator, ή thrash ή απλά metal οπαδού. Ακόμα και οι ‘’μόνο τα παλιά τους αξίζουν’’ σέβονται και εκτιμούν πολύ αυτόν τον δίσκο που κοσμεί την δισκοθήκη των περισσοτέρων και την Kreator δισκογραφία. ΚΑΣΑΤΟΡ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ δηλαδή, τα έχω ξανά γράψει, αλλά μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι στις γραφικότητες και MILLE ΘΕΕ ΠΆΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ VENTOR ΤΙΤΑΝΑ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.