Countess - The Book of the Heretic

ΠΑΛΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ BLACK UNDERGROUND ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι Countess είναι μια παλιά Ολλανδική black metal μπάντα που άνθισε την δεκαετία του 90 δίπλα από τις τουλίπες και τα αμέτρητα σε ποσότητα και σε στυλ death metal σχήματα. Έχουν δέκα έξι!!! ως και τις μέρες μας ολοκληρωμένους δίσκους και άλλες πολλές μικρότερες κυκλοφορίες. Ο Orlok είναι το κοινό σημείο αναφοράς και ο βασικός δημιουργός, ξεκινώντας ως μπασίστας και τραγουδιστής και συνεχίζοντας παίζοντας τα περισσότερα όργανα, στην μπάντα, ως και σήμερα.

Σε αυτό το κείμενο θα μας απασχολήσει το τέταρτο τους ολοκληρωμένο δημιούργημα με τον τίτλο ‘’The Book Of The Heretic’’ και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1996 από την Nazgul's Eyrie Productions.

΄Ένας ανάποδος σταυρός που δεσπόζει στο λιτό εξώφυλλο, μας δείχνει ότι εδώ μέσα σε ένα φιλοσοφικό και όχι χαβαλεδιάρικο, πλαίσιο, θα μπούμε μέσα από μια μυστική πόρτα σε σκοτεινά και δύσβατα μονοπάτια, που ενδεχομένως να χρειάζονται κάποιο βαθμό πίστης. Εδώ μαθαίνουμε την ιστορία ενός πολεμιστή του Σατανά που γυρνάει σε παλιές εποχές για να πολεμήσει την θρησκεία. Η μουσική, οι ήχοι, τα λόγια, υπηρετούν αυτήν την ιστορία.

Τα οργανικά σημεία, όπως ξεκινάει το ‘’I Believe (A Prayer in the Dark)’’ ή με τον τρόπο που αναπτύσσεται στα σχεδόν εννιά λεπτά το ‘’Forgotten’’, το περιπαικτικό ‘’Give Me Your Soul’’, καθώς και το αφηγηματικό ‘’A Warlord's Swansong’’, όπως και τα ακουστικά μέρη στο Μεσαιωνικό ορχηστρικό "Mediaeval Shadows", δίνουν μια διάσταση στοιχειωτική και περίεργη. Υπάρχουν τέτοια διάσπαρτα οργανικά και ακουστικά σημεία, ανάμεσα στα ισοπεδωτικά riffs. Σε όλο τον δίσκο υπάρχουν ισοπεδωτικά και ακατέργαστα riffs, κάποια από αυτά ίσως γραμμένα και παιγμένα από το μπάσο του Orlok. Βάλτε το ‘’On the Wings of Azazel’’, το ‘’In Hate Of Christ’’, το ‘’Creation’’, με τα πνιχτά φωνητικά του, να χαρακτηρίζουν την ερμηνεία του σε όλα τα κομμάτια. Το επικό στον ήχο ‘’Chapel Of Doom’’ με τα πλήκτρα να σκορπούν ρίγη και το επικό και στον ήχο και στην δεκατετράλεπτη διάρκεια του ‘’All the Master's Children (A Pilgrim at the Gate of Sin)’’ αποτελούν ένα film noir από μόνα τους.

Μια στάση στα Θεοσκότεινα υπόγεια της ψυχής που συνεχίζεται και στο ‘’The Heretic's Torch’’, αλλά και στον οδοστρωτήρα "Die Gift Der Goden" που περικλείει μέσα του όλες τις αρετές των Countess του ‘’The Book Of The Heretic’’ κλείνοντας ευπρεπώς τον δίσκο. Η πόρτα κλείνει ερμητικά πίσω μου, μετά την μία ώρα και δέκα λεπτά ακρόασης και την μουσική ανάγνωση της σκοτεινής παλιάς αυτής ιστορίας. Το ‘’The Book Of The Heretic’’ είναι ένα δύσκολο και επικίνδυνο μουσικό ταξίδι που οι Countess δεν επινόησαν, αλλά εξιστόρησαν με τον πλέον γλαφυρό και εύστοχο τρόπο. Θα μπορούσε να ήταν μια εξαιρετική cult horror movie. Μουσικά είναι ένας άρτια καμωμένος black metal δίσκος που θα σε συνεπάρει καθ’όλην την διάρκεια του.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.