ANTHRAX - State of Euphoria

STATE OF THRASH EUPHORIA

Anthrax μια μπάντα πασίγνωστη. Στο big4 του Αμερικάνικου thrash. Κιας έχουν βάλει crossover ψιλοπράμματα στο thrash τους. Ας το παράκαναν στο crossover με το αδελφό σωματείο, S.O.D. Κιας μην είναι από bay area San Francisco. Λες και οι άλλοι τρεις είσαν γέννημα – θρέμμα. Και σκάνε πολλοί για αυτό. Αυτιά που έχουν ιδρώσει με τα κουραφέξαλα που ακούγονται? Το 1981 οι κιθαρίστες Scot Ian με τον γίγαντα Dan Linker ξεκίνησαν τους Anthrax. Μαζί και ο τυμπανιστής Charlie Benante. Εκεί στο New York. Μετά από δυο φερώνυμα demos σκάει το ‘’Fistful of Metal’’ το 1984. Κάπου εκεί φόρμαραν και τους S.O.D. Πίσω στους Anthrax και αφού την έκανε ο Dan Linker έρχεται στην θέση του ο Dan Spitz. Ακόμα έρχονται ο μπασίστας Frank Bello και ο τραγουδιστής Joey Belladonna και έτσι 1985 κυκλοφορούν το ‘’Spreading the Disease’’ και το 1987 το stronger than a living ‘’Among The Living’’. Δισκάρα από τις λίγες με κομματάρες που παίζουν ασταμάτητα στα live sets τους. Τι κάνεις από εκεί και πέρα? Βάζεις τα δυνατά σου και βγάζεις άλλη μια δισκάρα, με την ίδια νικηφόρα ομάς, που περιμένεις να χτυπηθεί αλύπητα στην σύγκριση με το προηγούμενο, αλλά δεν σε νοιάζει. Έτσι σκέφτηκαν και έπραξαν οι Anthrax του 1998 και στις 20 του Σεπτέμβρη κυκλοφόρησαν μέσω της thrashομάνας Megaforse Records και της πολυεθνικής Island Records τον τέταρτο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’State of Euphoria’’.

To ‘’State of Euphoria’’ μας προδιαθέτει με ένα μέσα στην ευφορία και μέσα στην τρέλα εξώφυλλο και ανοίγει μελωδικά στα πρώτα δευτερόλεπτα του ‘’Be All, End All’’ μέχρι το grooveάτο thrash τους σκάσει, με ωραίο όμως τρόπο πάνω μας. Οι Anthrax και όποιος τους έχει δει live το έχει διαπιστώσει, βάζουν την αγριάδα της μουσικής τους, μαζί με την πώρωση που δημιουργούν και παίζουν να υπηρετεί το διασκεδαστικό και χαβαλεδιάρικο μέρος της μουσικής και έτσι είτε απλά τους ακούμε είτε τους βλέπουμε ζωντανά, μπάντα και κοινό περνάμε πάντα καλά. Αυτό κάνουν και εδώ με κομμάτια σαν τα ‘’Out of Sight, Out of Mind’’ και ‘’Make Me Laugh’’ είτε με την διασκευή στους Trust και το ‘’Antisocial’’. Κομμάτι που μας το είχαν γνωρίσει σαν b – side στο single ‘’Make Me Laugh’’ και το κυκλοφόρησαν σε single το 1989. Ένα κομμάτι που θες δεν θες θα το τραγουδήσεις, με τον τρόπο που σου κολάν η μελωδία και τα λόγια στο μυαλό. Με το ‘’Who Care Wins’’ και τα επτά και κάτι λεπτά του τελειώνει η Α’ Πλευρά. Απλή διαπίστωση είναι ότι οι Anthrax αποτελούνται από καταπληκτικούς μουσικούς, που ο καθένας τους δίνει τα μέγιστα στο αποτέλεσμα. Αλλά και αυτός ο Belladonna ταιριάζει γάντι με την μπάντα. Σαν να φτιάχτηκε μόνο για τους Anthrax. Έφυγε και ο βασικός αντικαταστάτης τους, ο σπουδαίος John Bush, Armored Saint, έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά ο Joey δείχνει ο ιδανικός Anthrax τραγουδιστής. Η Β’ Πλευρά μπαίνει με το ‘’Now Its Dark’’, που δικαιώνει σε ένα σημείο το όνομα του, το ‘’Schism’’ με τα τρομερά τύμπανα και το ‘’Misery Loves Company’’, που αυτά τα τρία είναι τα κρυφά διαμάντια του ‘’State of Euphoria’’. Το γρουσούζικο? ορχηστρικό ‘’13’’ το πάει προς το thrashαριστό ‘’Finale’’ και έτσι τελειώνουν πλευρά και δίσκος.

Το ‘’State of Euphoria’’ είναι ο απόλυτα ταιριαστή συνέχεια του ‘’Among The Living’’. Έχει τρομερά και μερικά από αυτά αδικημένα, κομμάτια. Δεν είναι σε καμία περίπτωση μια Among The Living part 2 κατάσταση. Έχει την εξέλιξη στον ήχο που ήθελαν να έχουν ο Scot Ian και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του στους Anthrax. Και φυσικά συνέχισε τον μύθο τους, που με κάποια σκαμπανεβάσματα υπάρχει ολοζώντανος και φωτεινός ως και τις μέρες μας.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2021. All Right Reserved.