ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΔΟΥΣ BOREALIS

Η progressive power metal μπάντα Borealis από το Ontario του Καναδά θα κυκλοφορήσει τον νέο της δίσκο The Offering στις 23 Μαρτίου μέσω της AFM Records. Προπαραγγελίες για τον δίσκο μπορούν να γίνουν εδώ.

Ο τραγουδιστής της μπάντας Matt Marinelli δήλωσε: «Το The Offering είναι η καλύτερη δημιουργία μας μέχρι τώρα, είναι μια μίξη του Fall From Grace με το Purgatory μαζί με μια ατμοσφαιρική διάθεση. Νιώθουμε καλύτερα από ποτέ και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τον δίσκο στις ζωντανές μας εμφανίσεις».

Το The Offering σηματοδοτεί την επιστροφή των πέντε Καναδών με νέο υλικό αλλά είναι και μια διαφορετική πρωτιά για την μπάντα καθώς, όπως εξηγεί ο Marinelli το The Offering είναι ένας concept δίσκος, με το θέμα του να προέρχεται από το ενδιαφέρον του για τον αποκρυφισμό και την αγάπη που για τις ταινίες τρόμου. Όπως αναφέρει: «Ο δίσκος παρακολουθεί την δημιουργία, την γιγάντωση και την τελική καταστροφή μιας αίρεσης η οποία πραγματοποιεί ανθρώπινες θυσίες και πιο συγκεκριμένα, παιδιών. Πιστεύουν ότι αυτή η πίστη, η θυσία και η αφοσίωση θα φέρουν τέλος στα βάσανα της ανθρωπότητας ενώ ταυτόχρονα θα φέρουν πίσω την αθωότητα που έχασε η ανθρωπότητα εξαιτίας της απληστίας και της βιομηχανοποίησης. Ωστόσο, λόγω έλλειψης σεβασμού για δυνάμεις πολύ μεγαλύτερες από αυτούς, κάνουν την απερισκεψία να δημιουργήσουν μια θεότητα μέσω ενός παιδιού που θυσιάζουν, η οποία τελικά τους τιμωρεί για τα εγκλήματά τους. Τα μέλη της αίρεσης είναι τόσο απορροφημένα με τον σκοπό τους που τελικά παραβλέπουν το γεγονός ότι τα παιδιά είναι το πραγματικό κλειδί για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν και να διατηρήσουν την χαμένη αθωότητα».

Παράλληλα με την δυναμική της ιστορίας, το άλμπουμ περιέχει δυναμικά, μερικές φορές progressive riffs, τα οποία συνοδεύονται από  επικές μελωδίες και τα εκφραστικά φωνητικά του Marinelli. Με αυτό τον τρόπο οι Borealis δημιουργούν μια πυκνή δημιουργικά ατμόσφαιρα η οποία προσθέτει βάθος στον δίσκο και θα τραβήξει την προσοχή οπαδών που αρέσκονται σε ακούσματα όπως οι Kamelot, οι Evergery και οι Nocturnal Rites.

H παραγωγή, η μίξη και το mastering του The Offering έγιναν από τον για άλλη μια φορά από τον ντράμερ της μπάντας Sean Dowell.

Tracklisting:

“The Fire Between Us”
“Sign Of No Return”
“The Offering”
“River”
“The Second Son”
“The Devil’s Hand”
“Into The Light”
“Scarlet Angel”
“The Awakening”
“The Path”
“Forever Lost”
“The Ghosts Of Innocence”

Copyright 2024. All Right Reserved.