ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ "ONE STEP FROM THE EDGE"

Οι One step from the Edge δημιουργήθηκαν στα Γιάννενα στα τέλη του 2016. Η μουσική τους βασίζεται στον μοντέρνο ήχο, στις ογκώδεις, groovy και μελωδικές κιθάρες, το δυνατό rhythm section και την εναλλαγή καθαρών, μελωδικών αλλά και brutal φωνητικών.

Το όνομα του συγκροτήματος One step from the Edge είναι εμπνευσμένο από την «εικόνα» ενός ανθρώπου που ακροβατεί ανάμεσα στο «είναι» και το «μη είναι», ανάμεσα στην ύπαρξη και την ανυπαρξία, στη ζωή και τον θάνατο, τη γη και το κενό. Γενικότερα, όμως, συμβολίζει κάθε κρίσιμη στιγμή, κάθε σημαντική απόφαση, που καθορίζει την πορεία του.

Η μουσική κατεύθυνση της μπάντας συντίθεται από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Υπάρχουν στοιχεία από τεχνικό thrash, τον αμερικάνικο ήχο, επιρροές από το metalcore, αλλά και τον ευρύτερο metal και rock ήχο.

Το line up είναι:
Αλέξανδρος Σερέτης, φωνητικά
Κώστας Τσάπος, κιθάρες
Βασίλης Παππάς, κιθάρες
Κώστας Πουργιάζης, μπάσο
Νίκος Στάκας, τύμπανα
Μαρία Μοσχέτα, πλήκτρα

Στα τέλη του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο cd της μπάντας με τίτλο Beneath the Surface που ηχογραφήθηκε στα “Suncord Audiolab studios". Την παραγωγή έκανε ο Αχιλλέας Καλαντζής (VARATHRON, Aenaon, Katavasia). Το cd έλαβε πολύ θετικές κριτικές.

Το tracklist του cd είναι:
1. the beginning (intro)
2. beneath the surface
3. state of mind
4. reigning machine
5. no more
6. one and only
7. waver
8. ...from the edge
9. trip
10. quill
11. the end

Η μπάντα κυκλοφόρησε και  το πρώτο video clip της για το κομμάτι “No more”.

Οι στίχοι αναφέρονται κυρίως σε θέματα προσωπικά, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά, όπως η υπάρχουσα πραγματικότητα, όπως τη βιώνει σήμερα το άτομο αλλά και η κοινωνία γενικότερα.

Οι “One step from the Edge” έχουν ήδη συνθέσει υλικό για ένα ολόκληρο album, το οποίο ήδη ηχογραφούν σταδιακά στα “Suncord Audiolab studios” με τον Αχιλλέα Καλαντζή.

Παράλληλα με τη σύνθεση νέου υλικού και τις ηχογραφήσεις οι “One step from the Edge” πραγματοποιούν live εμφανίσεις. Ήδη έχουν κάνει support σε groups όπως οι Mahakala, οι Hidden in the Basement, οι Bandemonic, ενώ συμμετείχαν στα Ioannina Metalfest Vol III και Vol IV μαζί με τους Blaze Bayley, Phil Campbell & the Bastard Sons, Maplerun, Memorain, Hekatomb, Beggars, Full House B.C., Behind The Smokescreen. Επίσης, εμφανίστηκαν μαζί με τους Septic Flesh και Scar of the Sun.

Για περισσότερες πληροφορίες και για επικοινωνία με τη μπάντα:

[email protected]

https://www.facebook.com/osfte/

https://www.youtube.com/OneStepFromTheEdge

https://onestepfromtheedge.bandcamp.com/

https://www.reverbnation.com/onestepfromtheedge

https://www.instagram.com/osfteband

Copyright 2024. All Right Reserved.