ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ NWOBHM

Ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα στο NWOBHM από την εκπομπή This Is Heavy Metal που μεταδίδεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή 22:00 – 01:00 από το ραδιόφωνο του metalzone.GR.

Το μοναδικό αφιέρωμα στο NWOBHM αφορούσε μπάντες της σκηνής που δημιουργήθηκαν πριν από το 1978. Χρειάστηκαν 11 ώρες για τις ανάγκες αυτού του αφιερώματος, και προκειμένου να εμπεδώσουμε ότι η σύνδεση του Heavy Metal με το Punk είναι μία ιστορία επιστημονικής φαντασίας.

Με αυτό το ειδικό αφιέρωμα και με το σχετικό άρθρο, θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο αμφισβήτησης ότι η σύνδεση των δύο ειδών, πόσο μάλλον, το αφήγημα ότι το Heavy Metal επηρεάστηκε από το Punk, ήταν ένα παραμύθι το οποίο πίστευαν για χρόνια ακόμα και ακροατές της σκηνής του Heavy Metal.

Ακούστε τις τρεις εκπομπές για το NWOBHM

Τα συγκροτήματα που μεταδόθηκαν... 

Alverna Gunn, Aragorn, ARC, Axis, Black Axe, Bleak House, Buffalo, Dark Star, Dawnwatcher, Denigh, Distrainers, Electric Voyage, Ethel the Frog, JJ's Powerhouse, Kraken, Marseille, Medusa, Mythra, Nightime Flyer, Overdrive, Oxym, Paralex, Quartz, Raw Deal, Rhabstallion, Ricochet, Ritual, Samson, Sinner, Sledgehammer, Snatch-Back, Speed, Steel, Stormtrooper, The Blitz, The Handsome Beasts, Triarchy, Tygers of Pan Tang, Xero, Angel Witch, Clientelle, Girlschool, Hammerhead, High Treason, Iron Maiden, Jameson Raid, Juno's Claw, Pagan Altar, Raven, Red Alert, Rock Goddess, Savage, Saxon, Trespass, Vardis, Wildfire, Urchin, White Spirit, Diamond Head, Toad the Wet Sprocket, Def Leppard, Holocaust, Bleak House, Saxon.

Copyright 2024. All Right Reserved.