ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ... DIO, HELLOWEEN, DICKINSON

Σαν σήμερα το 1983, ο DIO κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ το Holy Diver.

Μετά το πέρασμα του από τους Rainbow στα Ritchie Blackmore’s Rainbow 1975, Rising 1976, Long Live Rock N Roll 1978, ο DIO έγινε ευρύτερα γνωστός και μία από τις χαρακτηριστικές φωνές του Rock της δεκαετίας του 70. Το crash test ήταν η πρόσκληση - πρόκληση από τon Iommi. Το Heaven And Hell (1980) ήταν ένας δίσκος που έδειξε τον ήχο που θα ακολουθούσε στην δεκαετία του 80, και ο DIO ήδη από αυτό το άλμπουμ, έγινε μία από τις εμβληματικές φωνές του Heavy Metal.

To Holy Diver είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους στην δισκογραφία του θρυλικού Ronnie James Dio. Τραγούδια όπως το Stand Up And Shout, Holy Diver, Don’t Talk To Strangers, Rainbow In The Dark, Shame On The Night, είναι μεταξύ των πιο πετυχημένων συνθέσεων στην δισκογραφία του.

Σαν σήμερα το 1987 οι Helloween κυκλοφορούν το αξεπέραστο Keeper of the Seven Keys Part I.
Το άλμπουμ τα είχε όλα… περιεχόμενο, εξώφυλλο gatefold που το χάζευες ώρες, και φυσικά τον αυθορμητισμό των πιτσιρικάδων από το Αμβούργο που ήθελαν να κατακτήσουν τον κόσμο.

23 Μαίου του 2005 ο Bruce Dickinson κυκλοφόρησε το Tyranny of Souls. Μέχρι στιγμής το τελευταίο άλμπουμ στην προσωπική του δισκογραφία που αποτελείται από έξι άλμπουμ.

Copyright 2024. All Right Reserved.